Fotografija: Središte Zrinskog Topolovca uskoro će dobiti nogostup/Foto: Martina Čapo
Galerija
Središte Zrinskog Topolovca uskoro će dobiti nogostup/Foto: Martina Čapo

Zrinski Topolovac dobiva prvu asfaltiranu pješačku stazu u povijesti općine

Ovim projektom naša Općina kreće u izgradnju nogostupa tj. pješačke staze, koja će ići kroz centar Zrinskog Topolovca, u potezu od škole do crkve, kaže načelnica Jasna Mikles HorvatZRINSKI TOPOLOVAC - Predivne vijesti stigle su u Zrinski Topolovac. Mještani ovog naselja dobili su pravo Božićno iznenađenje, a radi se o izgradnji infrastrukture i to one osnovne - pješačke staze.

Kako nam kažu u Općini, za Javni poziv za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja od posebne državne skrbi, kojeg je objavio Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje saznali su slučajno, prijavili se na brzinu i bez velikih očekivanja. Pozitivan ishod tim više ih je razveselio.

Od škole do crkve

Stigao je poziv na potpis ugovora, a načelnica općine, Jasna Mikles Horvat  potpisala je 17. prosinca Ugovor o financijskoj potpori u vrijednosti od 250 tisuća kuna za provedbu projekta „Za sigurne male korake“.

Otvorenje asfaltirane ceste dugačke 1,5 kilometara koja povezuje Z. Topolovac sa susjednom županijom/ Foto: BBŽ
Otvorenje asfaltirane ceste dugačke 1,5 kilometara koja povezuje Z. Topolovac sa susjednom županijom/ Foto: BBŽ

- Ovim projektom naša Općina kreće u izgradnju nogostupa tj. pješačke staze, koja će ići kroz centar Zrinskog Topolovca, u potezu od škole do crkve. Ovim radovima se započinje s izgradnjom pješačkih staza, a u planu je i nastavak, tako da se omogući što veća sigurnost svih naših pješaka, malih i velikih, kaže načelnica i ističe kako su ovo prvi metri pješačke staze na području općine Zrinski Topolovac.

Godinu nisu bolje mogli završiti, a podjsetiti valja kako su se na području Zrinskog Topolovca dogodili ogromni pomaci kada je riječ o izgradnji komunalne, ali i društvene infrastrukture. Asfaltirani su ključni metri asfalta koji povezuju općinu s drugom županijom, kreće projekt izgradnje dječjeg vrtića, govori se o vodovodnoj mreži... Prvo metri nogostupa dodatna su točka na I usješne godine.