Fotografija: Općina Štefanje vodi brigu o najmlađim stanovnicama/ Foto: Općina Štefanje/Facebook
Galerija
Općina Štefanje vodi brigu o najmlađim stanovnicama/ Foto: Općina Štefanje/Facebook

Općina Štefanje prikuplja zahtjeve za pomoć učenicima: "Ovo je tek jedna u nizu potpora školarcima"

Zahtjevi se podnose do 1. rujna ove godine, a sva potrebna dokumentacija može se preuzeti na Internet stranicama Općine ili u Općini svakim radnim danom od 7 do 15 satiU Općini Štefanje počelo je prikupljanje zahtjeva za jednokratnu potporu za osnovnoškolce i srednjoškolce.

- Riječ je o jednokratnoj pomoći za opremu osnovnoškolskog djeteta za školsku godinu 2022./2023., kao i jednokratnoj potpori  za srednjoškolce s područja Općine koji su završili školsku godinu 2021./2022, poručili su iz Općine Štefanje.

Dodaju i to da se zahtjevi podnose do 1. rujna ove godine, a sva potrebna dokumentacija može se preuzeti na Internet stranicama Općine ili u Općini svakim radnim danom od 7 do 15 sati, a sve dodatne informacije mogu se dobiti i na broj 043/778-029.

Brojne potpore za školarce

Prema riječima načelnika Silvestra Štefovića, potpora za osnovnoškolce iznosi 400 kuna, odnosno 700 kuna za srednjoškolce.

- Prošle godine imali smo 133 zahtjeva za pomoć osnovnoškolcima te 47 zahtjeva za srednjoškolce. Također, financijski pomažemo i studentima i to iznosom od 800 kuna, a uskoro će početi zaprimanje i njihovih zahtjeva, pojasnio je Štefović te dodao je prošle godine pomoć Općine zatražilo 13 studenata.

Pored toga, Štefović ističe da su to tek jedne u nizu potpora i pomoći koje općina izdvaja za najmlađe stanovnike.

Silvestar Štefović, načelnik Općine Štefanje/ Foto: Facebook
Silvestar Štefović, načelnik Općine Štefanje/ Foto: Facebook

- Općina u suradnji sa školom osnovnoškolcima nabavlja radne bilježnice, a sudjelujemo i u plaćanju školskih obroka. Točnije, plaćamo prehranu za sve kojima Županija ne osigurava obroke, odnosno za one učenike koji ne ulaze u te kriterije, tako da svi naši osnovnoškolci imaju besplatnu prehranu, ističe Štefović.

U planu izgradnja novog vrtića

Dodao je i to da se u Općini briga vodi i najmlađim stanovnicima, odnosno vrtićancima.

- Projekt izgradnje vrtića već smo prijavili na mjeru 7.4.1., i te rezultate još uvijek čekamo. Nedavno smo isti projekt kandidirali i na natječaj u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornost, jer tražimo svaki mogući način da se vrtić izgradi. Planirano je da vrtić imam kapacitet od 50 djece, a vrijednost bi trebala biti oko milijun eura, odnosno možda malo više zbog trenutne situacije na tržištu. Projekt je u potpunosti spreman, odnosno imamo lokaciju, građevinska dozvola je izdana, još samo čekamo način financiranja, poručio je Silvestar Štefović.

Prvi čovjek općine dodao je i to da Općina već pomaže roditeljima čija djeca idu u vrtić u Ivansku, Čazmu, Bjelovar ili koriste usluge dadilja.

- Financiramo 65 posto tih troškova za otprilike 30 djece, za što iz proračuna godišnje izdvajamo nešto više od 400 tisuća kuna, zaključio je načelnik Općine Štefanje Silvestar Štefović.