Fotografija: Ždrijeb je Mladosti donio teškog protivnika/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Ždrijeb je Mladosti donio teškog protivnika/ Foto: Deni Marčinković

Nogometaši Mladosti i Bjelovara sutra nastupaju u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa

Kuglice su ovog puta naklonjenije bile momčadi s Logora, koja će na noge Podravini u Ludbreg, dok su Ždralovčani izvukli možda i najtežeg protivnika u ždrijebu, Nerevnatac iz Opuzena.
Nakon što su proteklog vikenda odigrali utakmice 1. kola 3. HNL Sjever, nogometaši Mladosti i Bjelovara na teren će ponovno izaći već sutra. Naime, pred njima su utakmice pretkola Hrvatskog nogometnog kupa. 

Kuglice su ovog puta naklonjenije bile momčadi s Logora, koja će prolazak u daljnju fazu natjecanja pokušati izboriti protiv Podravine u Ludbregu, dok su Ždralovčani izvukli možda i najtežeg protivnika u ždrijedu, Nerevnatac iz Opuzena. 

Susret prošlogodišnjih prvaka

Drugim riječima, na Brdu će sutra s početkom u 16.30 sati snage odmjeriti prošlogodišnji prvaci trećih liga Sjever i Jug.

- Neretvanac je odlična ekipa, koja u svom sastavu ima dosta mladih igrača iz Bosne i Hercegovine te druge ekipe Hajduka, koji su kod njih na posubi, odnosno na "kaljenju". Međutim, mi također imamo dobru momčad, a uz to igramo doma i sigurno očekujemo prolazak dalje, kazao je Vjekoslav Ćalušić, direktor NK Mladosti. 

<p>Nogometaši Bjelovara i Mladosti sutra nastupaju u pretkolu kupa/ Foto: Deni Marčinković</p>

Nogometaši Bjelovara i Mladosti sutra nastupaju u pretkolu kupa/ Foto: Deni Marčinković

Nažalost, gledateljima neće bit dozvoljen ulazak na ovu utakmicu. Naime, kup natjecanje pod ingerencijom je HNS-a, koji inače dozvoljava prisutnost publike s covid potvrdama, međutim kao što je poznato na Brdu su u punom jeku radovi na izgradnji novog stadiona, točnije tribine, stoga su se u klubu na ovaj potez odlučili iz sigurnosnih razloga. 

U Ludbreg po pobjedu

Uoči sutrašnje utakmice optimistične najave stižu i iz tabora NK Bjelovara, koji je uoči sezone znatno pojačao svoje redove.

- Očekujemo pobjedu, odnosno prolazak dalje. U Ludbreg idemo kompletni, jedino će izostati Nusmir Fajić, za kojeg se još uvijek čekaju potrebni papiri za registraciju. Podravina je loše startala u prvenstvu, međutim to ništa ne mora značiti. Riječ je o mladoj i poletnoj ekipi, koja u svojim redovima ima kvalitetnih igrača iz Slaven Belupa i Varaždina, ali ponavljam mi tamo idemo po pobjedu, istaknuo je Marko Ćurić, predsjednik NK Bjelovara.

Uspiju li nogometaši Bjelovara i Ždralova preskočiti svoje prve prepreke, idućeg protivnika saznat će tek nakon novog ždrijeba, u kojemu će se tada priključiti i drugoligaši.