Fotografija: Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza /Foto: Tonči Plazibat/CROPIX
Galerija
Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza /Foto: Tonči Plazibat/CROPIX

U Bjelovar stiže šef HNS-a Kustić, hoće li ispuniti Šukerovo obećanje teško više od milijun kuna?

Kustić dolazi zbog gradnje dva stadiona na Logoru i na Brdu, a zbog toga će se sastati s županom Marušićem, gradonačelnikom Hrebakom i čelnicima dvaju bjelovarskih trećeligaša...



Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić boravit će sutra u Bjelovaru te će se tom prilikom sastat sa čelnicima Grada i Županije, potvrdili su iz Nogometnog saveza BBŽ.

Razlog posjete prvog čovjeka hrvatskog nogometa svakako je i istovremena gradnja dva stadiona, na Logoru i na Brdu, a tim povodom Kustić će, osim sa županom Marušićem i gradonačelnikom Hrebakom, održati sastanak i s predsjednicima dvaju bjelovarskih trećeligaša. 

Tribine stadiona na Brdu dijelom su već natkrivene/ Foto: NK Mladost Ždralovi
Tribine stadiona na Brdu dijelom su već natkrivene/ Foto: NK Mladost Ždralovi

- Pored ulaganja u infrastrukturu, cilj HNS je i doprinijeti ulaganjima u stručne edukacije, koje će unaprijediti, primarno trenerske organizacije. Potonje sigurno neće biti problem jer je upravno predsjednik NS BBŽ te dopredsjednik HNS-a Slavko Prišćan, predsjednik komisije nogometnih trenera HNS-a, između ostalog stoji u pozivu NS BBŽ-a. 

Podsjetimo, bivši predsjednik HNS-a Davor Šuker obećao je pomoći pri gradnji stadiona u Bjelovara s iznosom od milijun kuna, a financijsku injekciju najavio je i za stadion u Ždralovima. Hoće li Kustić ostati pri odluci svog prethodnika, trebali bi doznati sutra. 

Dodajmo i to da je Hrebak u nekoliko navrata istaknuo da je Bjelovar vjerojatno jedini hrvatski grad u kojemu se paralelno grade dva nova stadiona, od kojih jedan financira upravo Grad.

Pogledajte kako je Dario Hrebak prokomentirao gradnju stadiona:

Također, bjelovarski gradonačelnik javno je kazao da vjeruje kako oba bjelovarska kluba imaju odlične izglede postati drugoligaši, stoga je osim pružanja podrške infrastrukturnim radovima, dolazak predsjednika HNS-a ujedno i odlična uvertira u subotnji gradski derbi.