Fotografija: Nikola Papac, Marko Ćurić i Nusmir Fajić/ Foto: MojPortal
Nikola Papac, Marko Ćurić i Nusmir Fajić/ Foto: MojPortal

Uprava NK Bjelovara: "S prvoligaškim igračima napast ćemo vrh ljestvice"

"Naš cilj je ostvariti barem drugo, ako ne i prvo mjesto i time izboriti ulazak u viši rang. Uložili smo puno novaca, a izborimo li kvalifikacije, vjerujem da ćemo privući još ponekog sponzora", kazao je Ćurić




Uprava Nogometnog kluba Bjelovar bila je vrlo aktivna tijekom ljeta. Naime, roster prve ekipe bogatiji je za 13 čak novih imena, od kojih je svakako najzvučnije ono Nusmira Fajića, a uoči subotnjeg početka 3. HNL Sjever iz kluba najavljuju pohod na sam vrh ljestvice. 

Prema riječima predsjednika Marka Ćurića, financijska situacija u klubu bitno je poboljšana, što je glavni razlog optimističnog pogleda na novu sezonu.

Napad na drugu ligu

- Naše ambicije su ostvariti barem drugo, ako ne i prvo mjesto i time izboriti ulazak u viši rang. Upravo je to razlog brojih pojačanja, od kojih čak četvorica igrača imaju prvoligaško iskustvo. To su Nusmir Fajić, David Arap, Dinko Gavranović i Mario Nikolić. Nadalje, pored dosadašnjih sponzora treba istaknuti da smo postigli suradnju i Radnikom iz Križevaca te Koestlinom, a ne smijemo zaboraviti niti Grad Bjelovar koji nam gradi stadion. Do sada smo već uložili puno novaca, a uspijemo li izboriti kvalifikacije, vjerujem da ćemo privući još ponekog sponzora i tako doći do budžeta od dva milijuna kuna, koji bi zadovoljio potrebe druge lige, između ostalog kazao je Ćurić.

Iskustvo igranja Lige prvaka

Veliku ulogu u ostvarenju klupskih ambicija trebao bi odigrati već spomenuti bosanskohercegovački napadač Fajić (34), koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao u brojnim velikim klubovima, a s Mariborom je igrao i Ligu prvaka.

- Do sada sam igrao u Travniku, Muri, Dinamu Minsk, Mariboru, Veležu, a godinu dana proveo sam i u Kini. U Bjelovar sam došao preko Luke Bilobrka, vašeg bivšeg igrača i dat ću sve od sebe da opravdam dobiveno povjerenje te se nadam ćemo zajedno ostvariti što bolji rezultat, kazao je Fajić. 

Kvalitetni mladi igrači

Zadovoljstvo novim igračkim kadrom iskazao je i trener prve ekipe Nikola Papac.

- Imamo puno kvalitetnih mladih igrača, a veseli i činjenica da sve više njih pokazuje želju priključiti se našem klubu. Pripreme teku po zacrtanom planu te sam zadovoljan pristupom naših igrača. Obećavam da ću dati cijelo svoje znanje i iskustvo te se nadam se da će se na kraju sezone Bjelovar konačno naći tamo gdje mu i mjesto, a to je u drugoj ligi, zaključio je Papac. 

Spomenimo i to da je puno uloženo i u igrački kadar juniorske momčadi, koja će ove godine nastupiti u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, koji će za cilj imati ostanak u prvoligaškom društvu. Prvi ispiti nogometaši Bjelovara imat će ove subote, kada na Gradskom stadionu gostuje Podravac iz Virja.