Fotografija: Foto: BBŽ
Galerija
Foto: BBŽ

Marušić: "Rekordnim ulaganjem od 4,4 milijuna € moderniziramo ceste u 13 općina i 3 grada"

"Nakon tri godine uspjeli smo riješiti naslijeđeni dug u ŽUC-u koji sada napokon pozitivno posluje. Tako smo stvorili uvjete za nikad veći investicijski ciklus" - rekao je župan MarušićŽupan Marko Marušić obišao je danas radove na sanaciji županijskih prometnica u općinama Šandrovac, Končanica i Hercegovac.

Župana je u općini Šandrovac dočekao načelnik Dario Halauš te su zajedno obišli radove na sanaciji županijske prometnice Šandrovac – Jasenik vrijedne ukupno 230.044,02 eura. 

Župan Marko Marušić i načelnik Općine Šandrovac Dario Halauš/Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić i načelnik Općine Šandrovac Dario Halauš/Foto: BBŽ

- 2,7 kilometara, potrebe za obnove u županiji su velike. Drago mi je da sve ide svojim tijekom jer moram podsjetiti da smo naslijedili i veliki dugu u ŽUC-u, tadašnjih 29 milijuna kuna. Nakon tri godine s ponosom mogu reći da je taj naslijeđeni dug podmiren, da su otplaćena dva kredita i da je Županijska uprava za ceste ove godine nakon dugo vremena prvi put poslovanje završila u plusu, nekih 350.000 eura. Upravo zbog toga, sada su stvoreni uvjeti da možemo krenuti u nikad veći investicijski ciklus - rekao je župan Marušić u Šandrovcu.

Nakon toga je u pratnji načelnika Općine Končanica Zlatka Bakunića i načelnika općine Hercegovac Bore Bašljana obišao radove na prometnici Ilovski Klokočevac – Imsovac vrijedne 370.462,63 eura.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Jako mi je drago što će se obnovit 2,5 kilometara ceste koja spaja dvije općine. Radovi su u tijeku i zahvaljujem Općini Končanica koja je s 30 posto sudjelovala u realizaciji ovog projekta. Obnove cesta su nam prioriteti i u sljedećem razdoblju ćemo pokušati riješiti sve ceste koje su problematične, a pogotovo one makadamske - rekao je Marušić te najavio i obnovu jedne od najoštećenijih cesta u županiji koja prolazi kroz Općinu Velika Trnovitica. 

- Spajamo lokalne samouprave s asfaltom, a istovremeno skraćujemo put prema Garešnici i prema Zagrebu. Ovo znači puno za Imsovac i zbog toga se zahvaljujemo županu i ravnateljici ŽUC-a što su prihvatili naš prijedlog da se ova cesta asfaltira - rekao je načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić.

Župan Marko Marušić s načelnicima Zlatkom Bakunićem i Borom Bašljanom/Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić s načelnicima Zlatkom Bakunićem i Borom Bašljanom/Foto: BBŽ

Načelnik općine Hercegovac Boro Bašljan također je bio izuzetno zadovoljan početkom obnove i modernizacije ove ceste, a spomenuo je i kako njezina važnost nije samo u povezivanju nego i u donošenju značajne gospodarske dobrobiti za stanovnike ovih dviju općina.  

Prema riječima župana Marka Marušića, Županijska uprava za ceste BBŽ bila je jedna od ustanova koju su zatekli u dugovima i bez mogućnosti financiranja modernizacije odnosno obnove županijskih prometnica.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Zahvaljujući našem odgovornom i racionalnom upravljanju uspjeli smo dugove sanirati te smo sad u mogućnosti u sinergiji s općinama i gradovima započeti obnovu cesta u koje se godinama nije ulagalo, a stanovnici su to zaslužili. Upravo zato danas sam obišao dvije takve prometnice na kojima su krenuli radovi: Jasenik-Šandrovac i Ilovski Klokočevac-Imsovac - rekao je Marušić ističući kako BBŽ u bliskoj budućnosti planira obnoviti više od 30 kilometara županijskih cesta za više od 4,4 mil eura, a riječ je o prometnicama koje se nalaze u 13 općina i tri grada.

Načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan. župan Marko Marušić, načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić i ravnateljica ŽUC-a Nataša Koronc /Foto: BBŽ
Načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan. župan Marko Marušić, načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić i ravnateljica ŽUC-a Nataša Koronc /Foto: BBŽ

Ovo je, najavljuju iz Bjelovarsko-bilogorske županije i ŽUC-a, početak investicijskog ciklusa u suradnji s općinama i gradovima koji su iskazali interes za suradnju. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!