Fotografija: Nataša Koronc, nova ravnateljica ŽUC-a/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Nataša Koronc, nova ravnateljica ŽUC-a/ Foto: Deni Marčinković

Nataša Koronc smanjila dug ŽUC-a za 20 milijuna kn. Sada je postala njegova ravnateljica

"Dvije trećine minusa je vraćeno te dugovanje sada iznosi oko 10 milijuna kuna, a do kraja kvartalne godine će biti još manje", kaže Ivica VranjićNataša Koronc, nova je ravnateljica Županijske uprave za ceste, potvrdilo je danas Upravno vijeće ove ustanove. Prema riječima predsjednika Upravnog vijeća Ivice Vranjića, Koronc, koja je posljednjih godinu dana obnašala dužnost v.d. ravnateljice, ujedno je bila i jedini kandidat na natječaju.

Jednoglasna odluka

- Upravno vijeće održalo je danas sjednicu i utvrdili da Nataša Koronc ispunjava sve kriterije te smo jednoglasno donijeli odluku o novom čelniku, poručio je Vranjić dodavši da je nova ravnateljica izabrana na mandat od četiri godine.

Nadalje, u velikom intervjuu koji je nova ravnateljica dala za naš portal prije nešto više od godinu dana, a koji možete pročitati OVDJE, otkrila je da se ova županijska uprava nalazi u izrazito nepovoljnom položaju.

Nataša Koronc o problemima u ustanovi govorila je i na sjednici Županijske skupštine/ Foto: Deni Marčinković
Nataša Koronc o problemima u ustanovi govorila je i na sjednici Županijske skupštine/ Foto: Deni Marčinković

- Budući da već 10 godina radim ovdje, znala sam da imamo financijskih problema, odnosno da smo podignuli dva kredita. Međutim, nakon uvida u kompletno stanje zbilja sam se šokirala. Godinama se akumulira dug, a zaključno s 30. lipnjem ove godine, on iznosi nešto manje od 23 milijuna kuna. Također, pregledom po godinama vidljivo je da dug uvijek raste u vrijeme predizbornih kampanja, poručila je u rujnu 2021. godine Nataša Koronc.

2/3 duga već je vraćeno

Kako je naknadno ustanovljeno i javno komunicirano, ukupni dug ŽUC-a iznosio je nešto više od 29 milijuna kuna, a prema riječima predsjednika Upravnog vijeća, većina toga do sada je sanirana.

- Dvije trećine minusa je vraćeno te dugovanje sada iznosi oko 10 milijuna kuna, a do kraja kvartalne godine vjerujem da će ono biti još manje. Na jednoj od naših sjednica donijeli smo plan s ciljem anuliranja tog duga i dovođenje ustanove u red. Plan je da u idućih pet godina u potpunosti riješiti te nebuloze, a vjerujem da ćemo unutarnjom preraspodjelom i dodatnim uštedama, to učini i puno prije, poručio je Ivica Vranjić. 

Dodao je i to da pravo pitanje više nije kako je gotovo 20 milijuna kuna vraćeno u godinu dana, već kako je do tog duga uopće došlo.

- Sve što smo uočili prijavili su mjerodavnim službama, od kojih očekujem da se dalje bave tim pitanjem. Naprosto nije normalno da se toliki dug uopće mogao napraviti, tim više što smo u nešto više od godinu dana većinu toga uspjeli vratiti, zaključio je Ivica Vranjić.