Fotografija: Danas je potpisano novih 16 ugovora o pomoći BBŽ zdravstvenim djelatnicima/Foto: MojPortal
Danas je potpisano novih 16 ugovora o pomoći BBŽ zdravstvenim djelatnicima/Foto: MojPortal

Marušić potpisao 16 ugovora o sufinanciranju školovanja i stanovanja zdravstvenim radnicima

"Činimo sve što možemo da privučemo zdravstveno osoblje u BBŽ. Od 2018. godine do sada potpisano je 169 ugovora o subvencioniranju za što je utrošeno 3,2 milijuna kuna", kazao je župan MarušićBJELOVAR - Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić potpisao je danas ugovore sa 16 zdravstvenih djelatnika koji su se do kraja siječnja javili na Javni poziv i na taj način ostvarili pravo na subvencioniranje troškova stanovanja i stručnog usavršavanja.

Od 2018. isplaćeno 3,2 mil kn

-Čak 11 zdravstvenih djelatnika javilo se za subvenciju troška školovanja koje Županija plaća do 50 posto godišnjeg iznosa. Zahvalio bih se svim zdravstvenim radnicima koji su gotovo dvije godine na prvoj crti obrane od koronavirusa. Naša županija nije imuna niti na problem nedostatka liječnika. Ovim mjerama pokušavamo pomoći, a kao što znate ove smo godine povećali i stipendiju studentima medicine s 1000 na tri tisuće kuna. Činimo sve što možemo da privučemo zdravstveno osoblje u našu Bjelovarko – bilogorsku županiju, kazao je župan Marušić i dodao kako je od 2018. godine do sada potpisano 169 ugovora o subvencioniranju. Za tu namjenu isplaćeno je 3,2 milijuna kuna.

Valja naglasiti kako će kroz ovu godinu biti iskristalizirani i novi kriteriji za dodjele subvencija.

Preuzimanje odgovornosti

Jedan od zdravstvenih djelatnika koji se školuje i prima za to pomoć županije jest i Dario Gazić, zaposlenik Zavoda za hitnu medicinu BBŽ.

-Studiram na Sveučilištu Sjever, diplomski studij sestrinstva, menadžment u sestrinstvu. Ovim bih se putem želio zahvaliti Županiji na subvenciji za školovanje zdravstvenim djelatnicima. Ulaganjem u zdravstvene radnike dolazi se do više razine kvalitete. Sa stručnošću mi pak preuzimamo i odgovornost u zdravstvenom sustavu, što se nadam da će ubuduće biti prepoznato, kazao je Gazić.