Fotografija: U županijskom proračunu predviđeno je milijun kuna za subvenciju kamate/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
U županijskom proračunu predviđeno je milijun kuna za subvenciju kamate/ Foto: Deni Marčinković

BBŽ poljoprivrednicima plaća kamatu za proljetnu sjetvu. Osigurano milijun kuna

Prošle godine odobrena su bila 183 zahtjeva, a ukupno je podignuto oko 31 milijun kuna vrijednih kredita, naglasio je MarušićBjelovarsko-bilogorska županija i ove godine sufinancirat će kamate poljoprivrednicima koji će podizati kredite za proljetnu sjetvu. Prilikom današnjeg potpisivanja ugovora s ček šest poslovnih banaka, župan Marko Marušić poručio je da je u proračunu za ovu stavku predviđeno milijun kuna.

Povećanje cijene repromaterijala

- Poljoprivrednici su suočeni s povećanim troškovima repromaterijala za proljetnu sjetvu te im je svaka pomoć dobrodošla. Stoga će Županija i ove godine u potpunosti preuzeti trošak kamata. Prošle godine odobrena su bila 183 takva zahtjeva, a ukupno je podignuto oko 31 milijun kuna vrijednih kredita, naglasio je Marušić.

Kredite je moguće podići u čak šest banaka/ Foto: Deni Marčinković
Kredite je moguće podići u čak šest banaka/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima resornog pročelnika Zlatka Pavičića, svi zainteresirani mogu se javiti u Upravni odjela za poljoprivredu, a formulare mogu pronaći i na web stranicama Županije. 

Prijave do 6. svibnja

- Korisnici kredita mogu biti fizičke ili prave osobe s prebivalištem u našoj županiji te moraju biti upisani u upisnik poljoprivrednih gospodarstava pri Agenciji za plaćanja u poljoprivredi. Minimalni iznos kredita koji poljoprivrednik podiže je pet tisuća, a maksimalni milijun kuna. Javni poziv otvoren je od danas, pa sve do 6. svibnja, dodao je Pavičić.

Zadovoljstvo postignutom suradnjom u ime svih banaka iskazao je Hrvoje Jerković, direktor Regionalnog centra Sjeverna Hrvatska Zagrebačke banke.

Hrvoje Jerković, Marko Marušić i Zlatko Pavičić
Hrvoje Jerković, Marko Marušić i Zlatko Pavičić

- Riječ je o hvalevrijednom programu koji se već dugi niz godina pokazao kao vrlo uspješan i koristan. Poljoprivreda je strateška grana na kojoj treba ustrajati i kojoj treba pomoći, zaključio je Jerković. 

Svi zainteresirani poljoprivrednici formulare potrebne za prijavu na javni poziv mogu pronaći OVDJE