Fotografija: Dario Kudumija i Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Galerija
Dario Kudumija i Marko Marušić/ Foto: BBŽ

Marušić obišao tvrtku Kudumija: "Želimo pomoći poduzetnicima kojima je to najpotrebnije"

Naše su proračunske mogućnosti nažalost vrlo skromne, ali želimo pomoći koliko možemo, kaže MarušićBjelovarsko-bilogorska župan Marko Marušić obišao je danas bjelovarsku tvrtku Kudumija, jednu od najuspješnijih u proizvodnji, prodaji i iznajmljivanju šatora, a tom prilikom župan je razgovarao s vlasnicima Darijom Kudumijom i Jasnicom Despot.

Skromne financijske mogućnosti

Kako su naveli iz Županije, unatoč skromnim mogućnostima, dio proračunskih sredstava i ove godine usmjerit će kroz konkretne mjere za pomoć gospodarstvu. Da bi te mjere bile uistinu učinkovite, dodaju, župan Marušić odlučio je najprije osluhnuti koje su to stvarne potrebe gospodarstva i tek na temelju njih kreirati konkretne mjere potpore poduzetnicima i obrtnicima. 

U pogonu tvrtke/ Foto: BBŽ
U pogonu tvrtke/ Foto: BBŽ

- Naše su proračunske mogućnosti nažalost vrlo skromne, ali želimo pomoći koliko možemo i u tom smislu je iznimno važno da mjere koje ćemo ponuditi budu od pomoći poduzetnicima i obrtnicima. Dakle, sukladne njihovim stvarnim potrebama, a ne da kreiramo mjere koje nikome ne trebaju – naglasio je Marušić ističući da će mjere i javni pozivi prema sadašnjem planu biti objavljeni potkraj ljeta.

Potpore vrijedne dva milijuna kuna

Iz proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije u ovoj bi se godini za potpore poduzetnicima i obrtnicima trebalo utrošiti oko dva milijuna kuna i zbog toga je potrebno da mjere budu kvalitetno osmišljene i dođu poduzetnicima kojima je to i najpotrebnije.

Tvrtka Kudumija i prije je koristila županijske mjere/ Foto: BBŽ
Tvrtka Kudumija i prije je koristila županijske mjere/ Foto: BBŽ

- Mi smo ranijih godina koristili neke od mjera kao što su subvencioniranje kamata na kredit i to su mjere za koje bi i sada sigurno bilo dosta interesa. U tom smislu pozdravljamo svaku inicijativu i nastojanje da se pomogne gospodarstvu – zaključio je Dario Kudumija.

Tvrtka Kudumija bavi se proizvodnjom, prodajom i iznajmljivanjem šatora/ Foto: BBŽ
Tvrtka Kudumija bavi se proizvodnjom, prodajom i iznajmljivanjem šatora/ Foto: BBŽ