Fotografija: Mališani će najviše vremena provoditi na Boriku/Foto: Sportska akademija Mali olimpijac
Galerija
Mališani će najviše vremena provoditi na Boriku/Foto: Sportska akademija Mali olimpijac

Sportska akademija Mali oplimpijac ponovno organizira ljetni kamp na Boriku

Aktivnosti programa usmjerene su na razvoj i osvještavanje pravilnog tjelesnog držanja djece te razvoja fine motorike i razvoja psihosocijalnih sposobnosti djece, kažu organizatoriSportska akademija Mali olimpijac i ove godine organizira ljetni kamp "Dugo sportsko ljeto" za mališane od 6 do 10 godina.

Provodit će se i razne radionice/Foto: Sportska akademija Mali olimpijac
Provodit će se i razne radionice/Foto: Sportska akademija Mali olimpijac

- Dugo sportsko ljeto je program koji će se provoditi za vrijeme ljetnih školskih praznika, i to od ponedjeljka do petka, od 8 do 15 sati. Mjesto održavanja primarno će biti park šuma Borik u Bjelovaru, gdje će se održavati najveći broj aktivnosti. Također, programom je predviđen odlazak na gradske bazene gdje će polaznici sudjelovati u aktivnostima škole plivanja. Budući da je riječ o višesatnom druženju svakog dana, polaznicima će biti osigurani obroci, doručak, voćni obrok i ručak. U programu će sudjelovati nekoliko grupa po 20 do 25 djece, odnosno svaki sljedeći tjedan u program bi bila uključena nova grupa, pojasnili su iz Malog olimpijca.

Naglasak na tjelesnu aktivnost

Kako kažu, cilj ime je roditeljima ponuditi kvalitetan izbor organiziranih aktivnosti za njihovu djecu, s naglaskom na tjelesnu aktivnost te očuvanje i unapređenje psihofizičkih sposobnosti, ali i zdravlja djece.

Naglasak je na fizičku aktivnost/Foto: Sportska akademija Mali olimpijac
Naglasak je na fizičku aktivnost/Foto: Sportska akademija Mali olimpijac

Osigurani su i zdravi obroci/Foto: Sportska akademija Mali olimpijac
Osigurani su i zdravi obroci/Foto: Sportska akademija Mali olimpijac

- Svakodnevne aktivnosti ovog programa usmjerene su na razvoj i osvještavanje pravilnog tjelesnog držanja djece te razvoja fine motorike i razvoja psihosocijalnih sposobnosti djece (samostalnost, inicijativnost, prilagodljivost, samopouzdanje, timski duh, odgovornost), dodaju iz Sportske akademije Mali olimpijac.

Ono što ovaj program čini drugačijim jest iskustveno učenje u prirodnom okruženju kroz tjelesnu aktivnost, koje dokazano predstavlja najbolji način da djeca usvoje nova znanja i vještine. Nadalje, još jedna od dodanih vrijednosti ovog programu je mogućnost uključivanja i djece s teškoćama u razvoju.

Program i za djecu s teškoćama u razvoju

- Naravno, primjerenost programa prilagodit će se mogućnostima djeteta kako se ne bi dodatno narušavao njihov integritet ili ih se dovodilo u njima stresne i neželjene situacije. Tako direktno utječemo na formiranje stavova, danas djece, ali sutra odraslih ljudi koji će biti pokretač društva u budućnosti. Istovremeno, djeci s TUR pružamo mogućnost i priznajemo njihovo pravo na druženje s vršnjacima. Program potiče korisnike na uvažavanje različnosti i, zapravo, osvještavanje jednakosti među članovima grupe, ističu organizatori sportskog ljetnog kampa.

Uključeni su i posjeti bjelovarskim bazenima/Foto: Sportska akademija Mali olimpijac
Uključeni su i posjeti bjelovarskim bazenima/Foto: Sportska akademija Mali olimpijac

U edukativnom dijelu programa radionice i aktivnosti će biti usmjerene na uočavanje sličnosti i različitosti među korisnicima, odnosno njihovo prihvaćanje i izgradnju tolerancije. Cilj ovih aktivnosti je naučiti djecu da uvažavaju razlike te da im pomognu pri stvaranju sredine u kojoj se nijedno dijete neće osjećati neugodno zbog toga što se po nečemu razliku od drugih.

Planirani termini grupa/Foto: Sportska akademija Mali olimpijac
Planirani termini grupa/Foto: Sportska akademija Mali olimpijac

Svi zainteresirani detalje o Dugom sportskom ljetu mogu potražiti na Facebook stranici Malog Olimpijca ili se informirati putem maila mali.olimpijac@gmail.com. Cijena programa iznosi 600 kuna, odnosno 500 kuna za članove Malog olimpijca. Mjesta još uvijek ima.