Fotografija: Predsjednik Zoran Milanović u srijedu je bio u posjetu Daruvaru i Siraču, ali se nije susreo s predstavnicima Grada i Općine
Predsjednik Zoran Milanović u srijedu je bio u posjetu Daruvaru i Siraču, ali se nije susreo s predstavnicima Grada i Općine

Lneniček i Supan: "Bajs je opalio pljusku svim Daruvarčanima i Siračanima koji su nas izabrali"

"Bajsu nije palo na pamet upoznati predsjednika Milanovića s načelnikom Sirača niti s gradonačelnikom Daruvara, koji su dobili veliku podršku svojih sugrađana"Gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček i načelnik općine Sirač igor Supan uputili su medijima priopćenje u kojem se osvrću na posjet predsjednika Republike Hrvatske Siraču, Daruvaru i Bjelovaru. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Već smo više puta javno isticali činjenicu da je izostanak suradnje gradova i općina sa Županijom ozbiljan problem za koji je pravi i jedini krivac župan Damir Bajs i njegova isključivost.

Blamaža predsjednika

On jednostavno ne želi suradnju ili točnije želi je samo s onima koji ga politički podupiru.

To se ponovno potvrdilo pri jučerašnjem posjetu predsjednika Zorana Milanovića našoj županiji. Župan ga je odveo najprije u Sirač, a potom u Daruvar pa Bjelovar. Naravno niti u jednom od tih mjesta nije se udostojio na susret pozvati i izabrane čelnike tih mjesta.

Ni na pamet mu nije palo upoznati predsjednika s načelnikom Sirača niti s gradonačelnikom Daruvara, koji su u svojim sredinama dobili veliku podršku svojih sugrađana, i to je pljuska svim mještanima i građanima koji su ih izabrali.

Nažalost, župan svjetla reflektora želi samo za sebe i to je njegov način funkcioniranja. Takvim ponašanjem je na izravan način još jednom potvrdio svu svoju isključivost i sebeljublje, ali jednako tako pripomogao blamaži samog predsjednika Republike jer uistinu je krajnje nepristojno doći u nečiju kuću i ne javiti se domaćinu.

Župan i predsjednik su takvim ponašanjem puno rekli o sebi i svojim karakterima i tu se više nema što za dodati.

Srećom, u nedjelju će se to promijeniti jer građani svakog dana prepoznaju razliku između isključivog i bahatog župana na odlasku i novog, mladog i srdačnog Marka Marušića.

Marušićev pristup

Za razliku od g. Bajsa koji ne mari ni za osnovnu pristojnost, novi župan Marko Marušić pokazuje sasvim drugačije lice. To su najbolje mogli vidjeti mještani Nove Rače gdje se Marušić pojavio u društvu generalnog direktora Hrvatskih voda i kao pristojan i suradljiv čovjek odmah se javio tamošnjem načelniku, bez obzira što ovaj podržava njegovog protukandidata Damira Bajsa. To je jednostavno razlika koju građani prepoznaju i iz dana u dan sve više podupiru", stoji u priopćenju kojeg potpisuju gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček i načelnik Općine Sirač Igor Supan.