Fotografija: U daruvarskom restoranu Terasa, s početkom u 18 sati danas će se održati manifestacija Ljepota majčinstva/ Foto: Getty Images/iStockPhoto, Danijel Soldo/CROPIX
Galerija
U daruvarskom restoranu Terasa, s početkom u 18 sati danas će se održati manifestacija Ljepota majčinstva/ Foto: Getty Images/iStockPhoto, Danijel Soldo/CROPIX

Ljepota majčinstva večeras u Daruvaru: "Podržite majke i djecu u priči koja promiče dojenje"

U sklopu ovogodišnje Ljepote majčinstva u Daruvaru će se okupiti 20 majki s mališanima koji su dojeni u skladu s preporukama UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacijeU daruvarskom restoranu Terasa, s početkom u 18 sati danas će se održati manifestacija Ljepota majčinstva. Riječ je o sada već tradicionalnom događanju kojemu je glavni cilj promocija dojenja. Organizator ove hvale vrijedne manifestacije je Udruga Za zdravo i sretno djetinjstvo, dok su pokrovitelji Bjelovarsko-bilogorska županija, Općine Ivanska i Veliki Grđevac, te gradovi Bjelovar, Čazma, Daruvar, Garešnica i Grubišno Polje.

U skladu s preporukama UNICEF-a

- U sklopu ovogodišnje Ljepote majčinstva u Daruvaru će se okupiti 20 majki s mališanima koji su dojeni u skladu s preporukama UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije. Veselimo se vašem dolasku, poručuje pedijatrica Marija Čatipović, predsjednica Udruge Za zdravo i sretno djetinjstvo koja dugi niz godina radi na promociji dojenja.

Doktorica Marija Čatipović /Foto: Alfa radio
Doktorica Marija Čatipović /Foto: Alfa radio

Inače, pedijatrica Čatipović često ističe kako ovom manifestacijom želi prikazati ljepotu žene koja rađa i doji, ne samo s fizičke strane, već i majčinu ljubav, brigu, nesebično davanje i ulaganje u novi život.

Iskorak u dojenju

-Mislim da je to jako vrijedno za našu zajednicu. Drago mi je što mogu istaknuti da je Bjelovarsko-bilogorska županija već davno napravila značajan iskorak kad je riječ o dojenju, u skladu s ovogodišnjim sloganom Nacionalnog tjedna dojenja „Iskoračimo za dojenje“, ističe dr. Marija Čatipović.