Fotografija: Na snimanju je bilo mališana svih uzrasta/Foto: Alfa Radio
Galerija
Na snimanju je bilo mališana svih uzrasta/Foto: Alfa Radio

U jedinstvenu priču koja promovira dojenje uključeno 20 majki i mališana s područja BBŽ

Udruga "Za zdravo i sretno djetinjstvo" i Alfa radio snimili su šesto izdanje Ljepote majčinstva, a web event bit će prikazan 8. listopada u 18 sati na YouTube kanalu Alfa radija te na društvenim mrežama
BJELOVAR - Ovih dana snimljeno je još jedno izdanje manifestacije Ljepota majčinstva. Projekt je to koji u prvom redu promovira dojenje kao najzdraviji oblik hranjenja novorođenčadi. Zbog koronavirusa, drugu godinu zaredom organizatori su primorani manifestaciju prikazati u web izdanju, no taj način nimalo ne umanjuje plemeniti čin i cilj koji žele postići. 

<p>Doktorica Marija Čatipović idejna je začetnica projekta koji se provodi već šest godina/Foto: Alfa radio</p>

Doktorica Marija Čatipović idejna je začetnica projekta koji se provodi već šest godina/Foto: Alfa radio

Šesto po redu izdanje Ljepote majčinstva prikazat će se u Nacionalnom tjednu dojenja, a u organizaciji Udruge Za zdravo i sretno djetinjstvo i Alfa radija, ovih dana snimljeni su kadrovi za ovogodišnji web event.

Manifestacija će biti prikazana online, na YouTube kanalu Alfa radija te na društvenim mrežama.

Majke iz cijele županije

U ovu jedinstvenu priču ove godine uključilo se 20 majki s mališanima s područja čitave Bjelovarsko-bilogorske županije. Među njima je i 31-godišnja Katarina Marković iz Bjelovara, ponosna majka četvero djece – Kristijana (11), Nikole (9), Maje (8) i 10-mjesečne Mie.

<p>Ljepota majčinstva 2021. bit će prikazana 8. listopada u 18 sati na You tubu kanalu Alfa radija i društvenim mrežama/Foto: Alfa radio</p>

Ljepota majčinstva 2021. bit će prikazana 8. listopada u 18 sati na You tubu kanalu Alfa radija i društvenim mrežama/Foto: Alfa radio

- Dojila sam svu svoju djecu, a Mia je još uvijek na prsima. Na početku nije bilo jednostavno, ali imala sam veliku podršku, prvenstveno supruga. On me poticao da budem uporna, što se na kraju isplatilo. Dojenje i majčinstvo općenito su prekrasna stvar. Zna biti izazovno, pogotovo s četvero djece, no ne bih to mijenjala ni za što – kazala nam je ponosna majka Katarina.

Opisane vrijednosti potpisuju i ostale sudionice ovogodišnje manifestacije Ljepota majčinstva, među kojima je i Daruvarčanka Sabina Bis (41). Otkrila nam je kako je sretna što je dobila priliku na ovaj način sudjelovati u promociji dojenja.

Važnost promocije dojenja

- Kada su me nazvali i pitali hoću li sudjelovati u Ljepoti majčinstva, bila sam iznimno sretna. S obzirom da četvrti put dojim, baš sam se osjećala ugodno i mislim da treba stvarno promovirati dojenje. Ponekad majke i njihove obitelji nisu svjesne kolike su prednosti majčinog mlijeka i kako je to jednostavno – kazala nam je Sabina.

<p>"Sve majke su lijepe", rečenica je to koju pedijatrica Čatipović godinama ponavlja/Foto: Alfa radio</p>

"Sve majke su lijepe", rečenica je to koju pedijatrica Čatipović godinama ponavlja/Foto: Alfa radio

Ponosna, prije svega na majke i djecu, ali i na samu manifestaciju je njezina idejna začetnica, bjelovarska pedijatrica Marija Čatipović.

- Ovom manifestacijom želimo prikazati ljepotu žene koja rađa i doji, ne samo s fizičke strane, već i majčinu ljubav, brigu, jedno nesebično davanje i ulaganje u novi život. Mislim da je to jako vrijedno za našu zajednicu.

<p>Očevi u vidu potpore svojim suprugama imaju veliku ulogu u procesu dojenja/Foto: Alfa radio</p>

Očevi u vidu potpore svojim suprugama imaju veliku ulogu u procesu dojenja/Foto: Alfa radio

Naša županija se može pohvaliti da zaista slijedi slogan 'Zaštita dojenja je naša zajednička odgovornost', pod kojim se ove godine obilježava Nacionalni tjedan dojenja. Naime, osim zdravstvenog sustava, koji ima trudničke tečajeve i grupe za potporu dojenja, mi imamo i knjižnice-prijatelje dojenja, i ljekarne-prijatelje dojenja, vrtiće i dr. – istaknula je dr. Čatipović.

Tiskana publikacija

Web event LJEPOTA MAJČINSTVA 2021. bit će prikazan 8. listopada u 18 sati na YouTube kanalu Alfa radija te na društvenim mrežama Alfa radija i Udruge Za zdravo i sretno djetinjstvo. Naknadno, sredinom prosinca, iz tiska izlazi i publikacija LJEPOTA MAJČINSTVA u kojoj će biti objavljene fotografije svih majki i mališana koji su sudjelovali u ovogodišnjoj manifestaciji. Bit će dostupna u svim pedijatrijskim, ginekološkim i ordinacijama opće medicine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

<p>U prosincu će biti tiskana publikacija sa svim majkama i mališanima koji su sudjelovali u manifestaciji/Foto: Alfa radio</p>

U prosincu će biti tiskana publikacija sa svim majkama i mališanima koji su sudjelovali u manifestaciji/Foto: Alfa radio

Suorganizator ovogodišnjeg izdanja LJEPOTE MAJČINSTVA je Bjelovarsko-bilogorska županija, a pokrovitelji gradovi Bjelovar, Daruvar, Garešnica, Čazma i Grubišno Polje.