Fotografija: Ljepota majčinstva prošle godine/Foto: Alfa radio
Galerija
Ljepota majčinstva prošle godine/Foto: Alfa radio

LJEPOTA RODITELJSTVA Majke i njihovi mališani u Domu kulture promoviraju dojenje

U Daruvaru će se pak, 10. listopada održati predavanje na temu dojenja pod nazivom “Sretna mama, sretna beba”, a vodit će ga bjelovarska pedijatrica Marija ČatipovićBJELOVAR, DARUVAR - Nacionalni tjedan dojenja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ove godine obilježit će se manifestacijom Ljepota roditeljstva u organizaciji Udruge Za zdravo i sretno djetinjstvo te pod pokroviteljstvom Državnog ureda za demografiju i mlade. Glavni cilj manifestacije jest promocija dojenja.

Majke i mališani

Tim povodom na pozornici bjelovarskog Doma kulture u srijedu, 5. listopada 2022. u 18 sati, okupit će se 20 majki i njihovih mališana koji su dojeni najmanje do šestog mjeseca života, u skladu s preporukama UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije.

Pedijatrica Marija Čatipović/Foto: Martina Čapo
Pedijatrica Marija Čatipović/Foto: Martina Čapo

Ponosna na manifestaciju te njezine sudionice i malene sudionike jest njezina idejna začetnica, bjelovarska pedijatrica Marija Čatipović, koja je zaslužna što Bjelovarsko-bilogorska županija već godinama nosi titulu „Županija – Prijatelj dojenja“.

Ljepota žene koja rađa i doji

-Ovom manifestacijom želimo prikazati ljepotu žene koja rađa i doji, ne samo s fizičke strane, već i majčinu ljubav, brigu, jedno nesebično davanje i ulaganje u novi život. Mislim da je to jako vrijedno za našu zajednicu. Drago mi je što mogu istaknuti da je Bjelovarsko-bilogorska županija već davno napravila značajan iskorak kad je riječ o dojenju, u skladu s ovogodišnjim sloganom Nacionalnog tjedna dojenja „Iskoračimo za dojenje“ – ističe dr. Marija Čatipović.

Doktorica Marija Čatipović idejna je začetnica projekta/Foto: Alfa radio
Doktorica Marija Čatipović idejna je začetnica projekta/Foto: Alfa radio

Osim zdravstvenog sustava, koji ima trudničke tečajeve i grupe za potporu dojenja, na području Bjelovarsko-bilogorske županije tako već godinama postoje i knjižnice-prijatelji dojenja, i ljekarne-prijatelji dojenja, vrtići i dr., a dojenje se promovira i putem manifestacija poput nadolazeće Ljepote roditeljstva.

Predavanje u Daruvaru

Dodajmo kako i u Daruvaru započinje hvalevrijedan projekt pod nazivom Podrška roditeljstvu “Sretna mama, sretna beba”. A obilježit će se predavanjem na temu dojenja pod istim nazivom.

-Dragi naši, započinje projekt na koji smo vrlo ponosni. U ponedjeljak, 10. listopada u 18:00 sati u dođite na prvo predavanje iz projekta “Sretna mama, sretna beba” na temu dojenja o kojemu će nas podučiti pedijatrica Marija Čatipović. Svi ste dobrodošli i nadamo se da ćemo se vidjeti u velikome broju, poručuju iz Udruge mladih Nada.

Foto: Udruga mladih Nada
Foto: Udruga mladih Nada

Predavanje će se održati u Društveno-kulturnom centru u Daruvaru, te se provodi uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.