Fotografija: U maloj vijećnici BBŽ-a danas je održana sjednica Izvršnog odbora Športske zajednice BBŽ, na kojoj je uz članove IO sudjelovao i župan Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
U maloj vijećnici BBŽ-a danas je održana sjednica Izvršnog odbora Športske zajednice BBŽ, na kojoj je uz članove IO sudjelovao i župan Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković

Korona neće smanjiti županijska izdvajanja za sport u 2021. godini

U ovoj situaciji treba potpomoći onima koji rade volonterski, jer znamo da je trenutni rad u sportu otežan, pa klubovi i savezi nemaju drugih izvora prihoda, kazao je župan BajsIzdvajanja iz županijskog proračuna za rad Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije u ovoj godini ostat će jedna kao i lani unatoč korona krizi, zaključak je današnje sjednice Izvršnog odbora ŠZ BBŽ na kojoj je prisustvovao i župan Damir Bajs. 

Djeca i mladi

- Ukupna županijska izdvajanja za sport u 2021. godini iznosit će 2,6 milijuna kuna. Time podupiremo niz veliki broj saveza, a najveći među njima je županijska Športska zajednica. Najveći dio tih sredstava ide direktno klubovima i savezima. U vrijeme pandemije treba potpomoći onima koji rade volonterski, jer zbog cjelokupne situacije rad u sportu je otežan,pa klubovi i savezi nemaju drugih izvora prihoda. Sponzori su bitno smanjili potpore prema klubovima, a ne mogu se niti naplaćivati ulaznice - kazao je župan Damir Bajs, dodavši da na području županije djeluje više od 70 sportskih kluba te 11 saveza. 

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković
Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković

Podsjetimo, Športska zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije osnovana je davne 1996. godine, a njena zadaća je da djeluje na razvitak i promicanje sporta, posebice među djecom i mladima. Također, jedan od ciljeva Športske zajednice je i promicanje odgojnih funkcija sporta, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom. 

Izbor najsportaša

- Klubovi su u dosta teškoj situaciji, stoga smo u dogovoru sa Županijom  odlučili da ne smanjujemo sredstva, već da ona ostanu na razini prošlogodišnjih. Za prošlu godinu, Županija je isplatila sve rate, koje smo mi proslijedili prema strukturnim savezima i klubovima, a danas smo dobili obećanje od župana da ako sve bude uredu s proračunom, ista situacija bit će i ove godine. Riječ je o iznosu od 1,2 milijuna kuna godišnje, istaknuo je predsjednik Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Fredi Pali.

Također, dodao je i to da su na današnjoj sjednici donesene odluku o izboru najboljih sportašica, sportaša i sportskih klubova za prošlu godinu, a uskoro će biti poznat i datum svečane dodjele priznanja. 

Predsjednik Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Fredi Pali/ Foto: Deni Marčinković
Predsjednik Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Fredi Pali/ Foto: Deni Marčinković