Fotografija: Kreće izgradnja kanalizacije u Gornjim Plavnicama/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Kreće izgradnja kanalizacije u Gornjim Plavnicama/ Foto: Grad Bjelovar

Kanalizacija u Gornjim Plavnicama vrijedna 7,1 mil. kuna bit će izgrađena do studenog 2023.

Ugovori su potpisani, provedena je i nabava, a posao je dobila tvrtka AMB gradnja. Naš cilj je u budućnosti širiti kanalizacijsku mrežu. Već se projektira aglomeracija 2, kaže Hrebak- Uskoro kreće izgradnja kanalizacije u Gornjim Plavnicama, što je još jedan doprinos razvoju ruralnog područja, poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na današnjoj konferenciji za medije.

Bjelovarski čelnik dodao je i to da tamošnje stanovništvo taj projekt čeka dugi niz godina.

- Ugovori su potpisani, provedena je i nabava, a posao je dobila tvrtka AMB gradnja. Projekt je vrijedan 7,1 milijun kuna te vjerujem da će u idućoj godini biti gotov. Naš cilj je u budućnosti širiti kanalizacijsku mrežu. Već se projektira aglomeracija 2, također na rubnim dijelovima grada, dodao je Hrebak.

Dario Hrebak/ Foto: Grad Bjelovar
Dario Hrebak/ Foto: Grad Bjelovar

Prema riječima predsjednika Uprave Vodnih usluga Ivana Ivančića, u Gornjim Plavnicama bit će izgrađeno 2815 metara  cjevovoda, što je dostatno za 90 novih priključaka.

- Rok za izgradnju kanalizacije je studeni 2023. godine. Nadalje, u sklopu druge faze aglomeracije, kanalizacijsku mreža trebala bi biti izgrađena na rubnim dijelovima grada te u okolnim naseljima i to u smjeru Brezovac, Prgomelje pa sve do Stančića, zaključio je Ivančić.

Ivan Ivančić/ Foto: Grad Bjelovar
Ivan Ivančić/ Foto: Grad Bjelovar