Fotografija: Ivana Legin, Andrea Bengez, Suzana Raguž Pehar, Martina Posavac Ćurić/Foto: Facebook, Bjelovar.info

 
Galerija
Ivana Legin, Andrea Bengez, Suzana Raguž Pehar, Martina Posavac Ćurić/Foto: Facebook, Bjelovar.info  

Izabrane četiri nove pročelnice, župan Marušić jedan natječaj poništio bez obrazloženja

"Nisam baš zadovoljan brojem kandidata koji su se prijavili. Uglavnom se radilo od dva ili tri kandidata za svaku poziciju, nadao se da će bazen za odabir ipak biti veći, kaže MarušićDva mjeseca nakon što je izabrano četvero novih pročelnika, poznata su i imena novih čelnika većine ostalih upravnih odjela Bjelovarsko-bilogorske županije.

- Upravni odjel za zdravstvo vodit će Andrea Bengez, na čelu Upravnog odjela za gospodarski razvoj i komunalne djelatnost bit će Martina Posavac Ćurić, dok će nove pročelnice Upravnih odjela za pravne i zajedničke poslove te odjela za financije biti dosadašnje vršiteljice dužnosti Ivana Legin i Suzana Raguž Pehar, potvrdio je župan Marko Marušić.

Poništen natječaj

Podsjetimo, natječaj za izbor čelnika ovih odjela raspisan je 10. studenog prošle godine, a pored spomenutih, tražio se i pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode. Međutim, župan Marušić dio natječaja vezan za ovo radno mjesto poništio je bez obrazloženja, na što prema Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ima pravo.

Župan Marko Marušić očekivao je veći odaziv kandidata/Foto: MojPortal.hr
Župan Marko Marušić očekivao je veći odaziv kandidata/Foto: MojPortal.hr

Ne želeći ulaziti u detalje ove odluke, Marušić je samo kratko poručio da će se natječaj sigurno ponoviti, ali još uvijek nije poznato kada.

Jedini odjel za kojeg nova županijska vlast još uvijek nije raspisala natječaj za novog pročelnika je Služba za unutarnju reviziju. Odjel trenutno vodi Melita Polančec Lukinec, međutim, prema županovim riječima, i taj natječaj uskoro bi trebao biti raspisan. 

Mali broj zainteresiranih

Kad se sve zbroji i oduzme, izabrano je osam novih pročelnika, od ukupno deset upravnih odjela, no prvi čovjek Bjelovarsko-bilogorske županije priznaje da mu je izbor bio poprilično uzak.

- Nisam pretjerano zadovoljan brojem kandidata koji su se prijavili za ove funkcije. Uglavnom se radilo od dva ili tri kandidata za svaku poziciju, iako sam se nadao će bazen za odabir ipak biti nešto veći, iskreno će Marušić.