Fotografija: Ivana Jurković Piščević više nije predsjednica Županijske skupštine/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Ivana Jurković Piščević više nije predsjednica Županijske skupštine/ Foto: Deni Marčinković

Ivana Jurković Piščević više nije predsjednica Županijske skupštine: "Nisam bila u sukobu interesa"

Bila mi je čast obnašati funkciju predsjednice Županijske skupštine, poručila je Jurković Piščević, nova čelna osoba bjelovarskog KomunalcaBJELOVAR – Ivana Jurković Piščević službeno je odstupila s mjesta predsjednice Županijske skupštine, o čemu je pismenim putem obavijestila javnost.

Ivana Jurković Piščević nedavno je odradila zadnju Skupštinu na mjestu predsjednice/ Foto: Deni Marčinković
Ivana Jurković Piščević nedavno je odradila zadnju Skupštinu na mjestu predsjednice/ Foto: Deni Marčinković

Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Skupština društva Komunalac Bjelovar d.o.o., 27. rujna 2022. godine, donijela je Odluku o imenovanju predsjednice Uprave Društva nakon provedenog javnog natječaja na koji sam se javila i bila jedini kandidat. Nakon Odluke Skupštine uslijedilo je potpisivanje Ugovora te sam na to radno mjesto stupila s 1. listopadom 2022. godine. Prijava na Javni natječaj za predsjednika/cu Uprave Komunalac Bjelovar d.o.o. proizašla je iz vlastite želje za kvalitetnijim i još opsežnijim doprinosom razvoju zajednice.

Naglasak na gospodarenju otpadom

Smatram da je preda mnom i mojim timom puno izazova i to na svim poljima u nadležnosti Komunalca, prvenstveno kada je gospodarenje otpadom u pitanju, ali i daljnjem održavanju stabilnosti tvrtke. No, isto tako, imam volju i energiju pozitivno doprinijeti rješavanju svih izazova zajedno s ljudima u tvrtci. Što se tiče same tvrtke Komunalac d.o.o. Bjelovar, potrebno je naglasiti da nju čine zaposlenici koje je potrebno kontinuirano motivirati i poštovati kao ravnopravne dionike koji doprinose razvoju tvrtke.

Mišljenja sam da, neovisno obnaša li se javna dužnost ili ne, svaki pojedinac treba djelovati u skladu sa zakonima Republike Hrvatske te preuzeti odgovornost za svaki potez, bio on dobar ili loš. Upravo stoga, a s obzirom na Zakon o sprječavanju sukoba interesa (NN 143/21) i stjecanjem statusa Obveznika Zakona (čl.3, stavak 1., podstavak 40.), 10. listopada 2022. godine podnijela sam Zahtjev za odstupanjem s dužnosti predsjednice Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije. U pojedinim medijima naglašava se kako dovodim stanovnike u zabludu skrivajući i obmanjujući činjenice o postojanju sukoba interesa tijekom rada na mjestu direktorice Tehnološkog parka Bjelovar. Smatram da je potrebno objektivno procjenjivati situaciju te provjeriti činjenice, što većina novinara i radi. Kako sam već ponovila nekoliko puta, za vrijeme rada u Tehnološkom parku Bjelovar d.o.o. nisam bila u sukobu interesa prema mišljenju Povjerenstva za sukob interesa (je dostupno i na internetskim stranicama Povjerenstva).

Javni interes mora biti ispred osobnog

Ponajprije, izrazila bih zahvalnost za kontinuiranu podršku i suradnju te nadasve korektnu komunikaciju sa svim članicama i članovima Županijske skupštine, djelatnicima Županije te predstavnicima Bjelovarsko-bilogorske županije. Velika hvala stanovnicima Bjelovarsko-bilogorske županije na povjerenju i podršci te brojnim sugestijama i prijedlozima.

Izuzetna mi je čast bila obnašati funkciju predsjednice Županijske skupštine te se nadam da je isto polučilo, barem minimalnim, pozitivnim pomakom u radu Skupštine te snažnijim naglašavanjem važnosti poštivanja zakonodavnog okvira u materijalima za sjednice. Kao što sam napomenula na završetku posljednje održane sjednice, u obnašanju dužnosti vijećnica i vijećnika Skupštine nikada ne treba zaboraviti radi čega, odnosno koga netko ima priliku raditi navedeno, a to su građani koji su ih izabrali. I upravo iz tog je razloga potrebno javni interes stavljati ispred osobnog, a na korist kvalitetnog i održivog razvoja zajednice.

Zahvaljujem se na pruženoj prilici i dakako, uvijek, kao i do sada, stojim na raspolaganju", poručila je sada već bivša predsjednica Županijske skupštine BBŽ-a.