Fotografija: Ivana Jurković Piščević nova je predsjednica Uprave bjelovarskog Komunalca/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Ivana Jurković Piščević nova je predsjednica Uprave bjelovarskog Komunalca/ Foto: Deni Marčinković

Ivana Jurković Piščević nova je čelnica Komunalca Bjelovar i mora napustiti Županijsku skupštinu

Na novu dužnost stupila sam u subotu 1. listopada, a budući da su tada već materijali za Skupštinu poslani, još ovu sjednicu ću biti na funkciji predsjednice, poručila je Ivana Jurković PiščevićIvana Jurković Piščević, dosadašnja direktorica Tehnološkog parka Bjelovar, nova je predsjednica Uprave Komunalca Bjelovar, potvrdio je danas bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. 

Pored funkcije čelne osobe Tehnološkog parka, Ivana Jurković Piščević trenutno je i predsjednica Skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije, međutim na toj funkciji može ostati još najduže dva mjeseca.

Naime, prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa čelnik tvrtke ili ustanove koja je u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave ne može biti član bilo kojeg predstavničkog tijela. Konkretno, bjelovarski Komunalac u 100-postotnom je vlasništvu Grad Bjelovara, dok je su osnivački Tehnološkog parka Grad Bjelovar i Veleučilište u Bjelovaru u omjeru 50 - 50 posto. 

Rok 60 dana

Nadalje, prema istom Zakonu, osoba koja je stupila na čelničku poziciju tvrtke ili ustanove u većinskom vlasništvu jedinice lokalne samouprave, mora podnijeti ostavku u predstavničkom tijelu u roku od 60 dana od stupanja na novu dužnost.

Recimo i to da je iduća sjednica Skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije zakazana za ovaj petak, a još ovaj put vodit će se ranije spomenuta Ivana Jurković Piščević.

- Želim se pobrinuti da je sve u skladu sa Zakonom te da nema nikakvih odstupanja, manevriranja niti iskrivljavanja. Na novu dužnost stupila sam u subotu 1. listopada, a budući da su tada već materijali za Skupštinu poslani, još ovu sjednicu ću biti na funkciji predsjednice, poručila je Ivana Jurković Piščević.

Ivana Jurković Piščević u petak će voditi Županijsku skupštinu/ Foto: Deni Marčinković
Ivana Jurković Piščević u petak će voditi Županijsku skupštinu/ Foto: Deni Marčinković

Recimo i to da prema koalicijskom dogovoru mjesto predsjednika Županijske skupštine pripada HSLS-u, a kako neslužbeno doznajemo Skupštinom bi ubuduće trebao predsjedati Slavko Došen, inače predsjednik HSLS-ovog kluba u Skupštini. 

Novi član Skupštine

Podsjetimo, lista HSLS-a na zadnjim lokalnim izborima osvojila je šest mjesta u Županijskoj skupštini, a uz Jurković Piščević, koja je na listi bili kao nezavisna kandidatkinja, tu su i tri njihova vijećnika i to Slavko Došen, Marijo Puškarić i Goran Romek te još dva nezavisna načelnika Fredi Pali i Josip Stjepanović. Budući da Jurković Piščević ne mije biti ni član Skupštine, s liste HSLS-a uči će novi član.