Fotografija: Nogometaši NK Mladost Ždralovi snimljeni na treningu prije uvođenja epidemioloških mjera/Foto: Privatni album
Galerija
Nogometaši NK Mladost Ždralovi snimljeni na treningu prije uvođenja epidemioloških mjera/Foto: Privatni album

"Imali smo tiho zeleno svjetlo da se smije trenirati. Treniraju i drugi, neki čak igraju i utakmice"

Stalno se spominju neki sastanci između HNS-a i Stožera, ali prema klubovima nikakva pisana odluka nije došla, rekao je trener NK Mladost Ždralovi, Tihomir Bradić- Iako klub nije dobio službenu pisanu odluku o prestanku zabrane, iz Hrvatskog nogometnog saveza dolazile su informacije da je pitanje dana kada će doći do popuštanja mjera. Budući da imamo ambicije ući u drugu ligu, a također imamo i uplaćene pripreme krajem mjeseca u Medulinu, nestrpljivost nas je tjerala da moramo početi raditi s igračima, rekao je trener Nogometnog kluba Mladost Ždralovi, Tihomir Bradić, nakon što ih je netko prijavio policiji da krše propisane epidemiološke mjere.

Optužni prijedlog

Podsjetimo, igrače ovog bjelovarskog trećeligaša policija je zatekla kako treniraju na pomoćnom igralištu. Budući da je Stožer civilne zaštite donio Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama u kojoj je, između ostalog, propisana „zabrana svih treninga i natjecanja osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima“, protiv NK Mladost Ždralovi slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. 

Trener Nogometnog kluba Mladost Ždralovi, Tihomir Bradić/Foto: Privatni album
Trener Nogometnog kluba Mladost Ždralovi, Tihomir Bradić/Foto: Privatni album

- Imali smo tiho zeleno svjetlo da se smije trenirati, ali na kraju se ipak ispostavilo da ne smijemo. Nažalost, ispalo je da smo ulovljeni u nekakvom, kako bi ljudi rekli, prekršaju, rekao nam je trener Bradić. Na upit da  nam pojasni što zapravo znači tiho zeleno svijetlo, Bradić je dodao da se stalno šuškalo kako se samo čeka dan kada će trećeligašima i četvrtoligašima biti odobreni treninzi i prijateljske utakmice.

"Svi treniraju"

 - Prvo je bilo rečeno da je to ponedjeljak 18. siječanj, a sad se to prolongiralo. Također, stalno se spominju neki sastanci između HNS-a i Stožera, ali prema klubovima nikakva pisana odluka nije došla, ponovio je Bradić i dodao da ima informaciju da svi klubovi odrađuju određene treninge, poput trčanja u šumi ili po nasipima. 

Prema njegovim riječima, igrači Mladosti već su ranije imali aerobne treninge, a ovo je bio prvi put da su trenirali na igralištu.

- Na tom treningu nas je bilo petnaestak i radili smo u grupama. Mislili smo da nećemo stvarati neke probleme i širiti bolest. U prijašnjim mjesecima kada je bilo dopušteno treniranje također smo se pridržavali svih epidemioloških mjera, istaknuo je Bradić i dodao kako ih je netko prijavio preko sustava e-građanin.

Crna ovca

- Htjeli smo provjeriti tko nas je prijavio, odnosno kome toliko smetamo, ali se u te podatke ne može ući. Želim naglasiti da imamo podršku drugih klubova. Kao što sam rekao, znamo da svi okolni klubovi treniraju, a neki čak igraju i utakmice. Nismo mi jedina crna ovca među bijelima, zaključio je trener Tihomir Bradić i dodao da oni sigurno do daljnjeg neće trenirati. 

Zadnju službenu utakmicu Mladost je odigrala 21. studenog prošle godine, a ove subote trebali su imati prvu pripremnu utakmicu protiv NK Zagorca iz Krapine, međutim to se ipak neće dogoditi. Trener Bradić, kao i svi u klubu, nadaju se da će prvenstvo ipak nastaviti te da će uspjeti ostvariti svoj cilj, odnosno izboriti plasman Drugu hrvatsku nogometnu ligu.