Fotografija: Policija je na nogometnom terenu zatekla nogometaša, trenera i člana uprave kluba NK Mladost Ždralovi/Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX (ilustracija)


 
Policija je na nogometnom terenu zatekla nogometaša, trenera i člana uprave kluba NK Mladost Ždralovi/Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX (ilustracija)  

Policija zatekla nogometaše "Ždralova" na treningu, u Bjelovaru ljudi vježbali u fitness centru

Novčanom kaznom od 10 do 40 tisuća kuna kaznit će se nogometni klub i fitness centar jer nisu poštivali mjere, dok će odgovorne osobe u nogometnom klubu i fitness centru platiti od 5 do 10 tisuća kunaPolicija je u srijedu oko 16.10 sati u okolici Bjelovara, na pomoćnom nogometnom igralištu 3. Hrvatske nogometne lige sjever, zatekla trenera i 16 igrača jednog nogometnog kluba koji su imali kondicijski trening, a na treningu je bio i član uprave tog kluba.

Tom prilikom utvrđeno je da treningom krše Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 tako da protiv nogometnog kluba slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Neslužbeno smo doznali da je riječ o nogometnom klubu Mladost Ždralovi iz bjelovarskog prigradskog naselja Ždralovi.

Optužni prijedlog

Istog dana, postupajući po dojavi o radu jednog fitness centra u Bjelovaru, policija je izašla na teren i u fitness centru zatekla 36-godišnjeg vlasnika i deset osoba koje su koristile usluge fitness centra. Svi zatečeni su se nakon obavljenog nadzora udaljili. Zbog nepoštivanja Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja protiv pravne osobe fitness centra slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

"Novčanom kaznom u iznosu od 10 do 40 tisuća kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako ne poštuje zabranu ili ograničenje održavanja javnih događanja i/ili okupljanja. Za ovaj prekršaj kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi novčanom kaznom u iznosu od 5 do 10 tisuća kuna. Tako da vezano uz ova dva događaja slijedi utvrđivanje odgovornih osoba u pravnim osobama", poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.