Fotografija: Dejan Blagojević i Dario Milanović istovaruju stočnu hranu u selu Gornja Bačuga kod Petrinje/Foto: NK Mladost-Nada Hrastovac
Galerija
Dejan Blagojević i Dario Milanović istovaruju stočnu hranu u selu Gornja Bačuga kod Petrinje/Foto: NK Mladost-Nada Hrastovac

Nogometaši iz Hrastovca odvezli više od dvije tone stočne hrane u Gornju Bačugu nedaleko Petrinje

Organizator ove humanitarne akcije je 39-godišnji stoper tog kluba Dejan Blagojevski, koji je uz pomoć svojih suigrača i trenera Željka Ščukovića, u dva dana prikupio više od dvije tone mljevenih žitaricaNogometaši Nogometnog kluba "Mladost-Nada" Hrastovac odvezli su u nedjelju više od dvije tone hrane za domaće životinje kako bi pomogli ljudima koji su stradali u potresu i ostali bez svojih domova.

Organizator ove hvalevrijedne humanitarne akcije je 39-godišnji stoper tog kluba Dejan Blagojevski, koji je uz pomoć svojih suigrača i trenera Željka Ščukovića, u dva dana prikupio više od dvije tone mljevenih žitarica.

Nije zadnji put

- Brat koji radi u Petrinji mi je javio kako ljudima u zabačenim selima u Baniji treba stočna hrana pa sam odlučio nešto poduzeti. Okupio sam svoju ekipu i sve smo odradili u dva dana. Imao sam želju i volju da pomognem tim ljudima i ovo sigurno nije zadnji put da ću im zajedno sa svojom ekipom pomoći - rekao nam je Dejan Blagojevski koji je sa svojim suigračem Darijom Milanovićem danas rano ujutro sjeo u kombi i krenuo prema selu Gornja Bačuga kod Petrinje.

Mještani Gornje Bačuge bili su im više nego zahvalni/Foto: NK Mladost-Nada Hrastovac
Mještani Gornje Bačuge bili su im više nego zahvalni/Foto: NK Mladost-Nada Hrastovac

- Ljudi su bili toliko zahvalni da vam to ne mogu ni opisati. Oni su sretni kad vide da im netko dolazi jer im je svaka pomoć dobro dobro došla. Ovim putem zahvaljujem se svojim suigračima i treneru koji su sudjelovali u organizaciji ove akcije, kao i svim Hrastovčanima i drugim građanima koji su svojom donacijom doprinijeli ovoj akciji - kaže nam Dejan i dodaje kako im je drago da su se uspjeli probiti do tog zabačenog sela dok nije napadao snijeg.

NK "Mladost-Nada" Hrastovac je amaterski nogometni klub koji djeluje na području Grada Garešnica, a natječe se u prvenstvu Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije.