Fotografija: Foto: MojPortal.hr
Galerija
Foto: MojPortal.hr

Hrebak pozvao Ukrajinsku IT tvrtku u Bjelovar: "Imamo odlično poslovno okruženje i jak IT sektor"

Razumijem da sve strane kompanije u Hrvatskoj odmah ciljaju Zagreb, ali koji ovakvom tipu poduzetnika Bjelovar može pružiti jednake, ako ne i bolje uvjete od Zagreba, ističe HrebakOdlučili smo zatvoriti srbijansku kancelariju i otvoriti Balkan IT hub u Hrvatskoj. U ovim teškim vremenima ne osjećamo odgovarajuću podršku Ukrajine od srpskih vlasti, pa je Intellias odlučio svoj razvojni centar preseliti u Hrvatsku. Novi ured tvrtke nalazit će se u Zagrebu, pored ostalog poručili su prije nekoliko dana iz vodeće ukrajinske IT tvrtke.

Izvršni direktor i suosnivač Intelliasa Vitaly Sedler istaknuo je da im je vrlo važno kako druge države reagiraju na događaje u Ukrajini u kojima se nalaze naši razvojni centri.

Aktivna podrška Ukrajinici

- Vidimo da hrvatsko političko vodstvo aktivno podržava Ukrajinu u ratu i pruža utočište izbjeglicama. Hrvatski dragovoljci otišli u Ukrajinu da pomognu našoj vojsci. S obzirom na sve ove čimbenike, donijeli smo promptnu odluku o preseljenju ureda Intelliasa u Zagreb, kaže Vitaly Sedler.

Osim toga, Hrvatska ima snažnu informatičku zajednicu. U zemlji postoji više od 60.000 IT specijalista i specijalista.

- Uvjereni smo da ćemo zajedno našim kupcima moći ponuditi najkvalitetnija tehnološka rješenja. Brinemo i o sigurnosti naših specijalista i specijalista koji su trenutno u Ukrajini ili odlaze u inozemstvo. Vrlo brzo ćemo vam ispričati sve o tome, a za sada - Slava Oružanim snagama Ukrajine! Slava Ukrajini!, dodaju iz ove tvrtke. 

Vidjevši tu objavu na društvenim mrežama, Ukrajincima se obratio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, pozvavši ih da dođu u središte Bjelovarsko-bilogorske županije.

Uvjeti kao u Zagrebu

- Imamo odlično poslovno okruženje, studij računarstva i jak IT sektor, a dat ćemo vam i besplatan radni prostor, napisao je Hrebak.

Iako odgovor Ukrajinaca još uvijek čeka, bjelovarski čelnik naglašava da su vrata Bjelovara u ovim trenutcima svima otvorena, pa tako i poduzetnicima. 

- Nudimo jednako stimulativne uvjete kako hrvatskim IT tvrtkama, tako i stranim. Svima pod jednakim uvjetima. Najveći smo hrvatski grad bez prireza, miran smo grad, brze i efikasne gradske uprave i grad smo u kojem kuna poduzetnika vrijedi više nego drugdje u Hrvatskoj. Meni je razumljivo da sve strane kompanije u Hrvatskoj odmah ciljaju Zagreb, ali htio sam ovim pozivom skrenuti pozornost na Bjelovar, manji grad, ali koji ovakvom tipu poduzetnika može pružiti jednake, ako ne i bolje uvjete od Zagreba, ističe Hrebak.

Dodao je i to da Bjelovar ima odlično Veleučilište na kojem se školuju mladi informatičari i mehatroničari. 

-  S njima planiramo graditi Bjelovar budućnosti. Zadržali smo ih u  našem gradu preko IT kompanija koje su otvorile svoje urede zadnjih godina u Bjelovaru, zaključio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.