Fotografija: Dario Hrebak/ Foto: Grad Bjelovar
Dario Hrebak/ Foto: Grad Bjelovar

U Bjelovar stiglo osam izbjeglica iz Ukrajine. Hrebak: "Danas očekujemo još 7-8 osoba"

Za sada će svi oni biti smješteni u privatnim smješajima, odnosno to im je osigurano privatnim linijama. Za sve ostale imamo spremo 120 kreveta na nekoliko lokacija u gradu, kaže Hrebak- Prvih osam građana iz Ukrajine stiglo je u Bjelovar, potvrdio je danas bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak prilikom obilaska obnovljenog igrališta u Galovcu.

Također, dodao je i to da se novih sedam ili osam osoba očekuje danas te da je Grad spreman prihvatiti ih.

- Za sada će svi oni biti smješteni u privatnim smještajima, odnosno to im je osigurano privatnim linijama. Za sve ostale imamo spremno 120 kreveta na nekoliko lokacija u gradu i drago mi je što smo jedan od najspremnijih gradova po ovom pitanju, naglasio je Hrebak.

Pomažu i franjevci

Prema njegovim riječima u suradnji s Pučkom kuhinjom dogovoreni su i obroci. Točnije, dnevno se može skuhati 60 obroka, a postoji mogućnost i proširenja na 80.

- Također, imamo dobro suradnju i s našim franjevcima koji također mogu primiti deset osoba i osigurati dodatan broj obroka. Zahvaljujem se i Udrugi branitelja oboljelih od PTSP-a te DVD-ima koji su pomogli u opremanju domova, zaključio je bjelovarski gradonačelnik.