Fotografija: Foto: MojPortal.hr
Galerija
Foto: MojPortal.hr

"Bjelovar je spreman. Imamo 100 kreveta za građane Ukrajine, a dobit će i tople obroke"

Ako treba, aktivirat ćemo i sportske dvorane, pa čak i odmaralište u Novom Vinodolskom, ali nadamo se da za tim neće biti potrebe, kaže HrebakBjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na svom je Facebook profilu objavio fotografije smještajnih kapaciteta koje Grad Bjelovar nudi izbjeglicama iz Ukrajince.

Smještaj u bivšem Učeničkom domu/ Foto: Dario Hrebak
Smještaj u bivšem Učeničkom domu/ Foto: Dario Hrebak

- Grad Bjelovar je spreman, imamo 100 ležajeva, konkretno kreveta, na nekoliko lokacija na području grada koji već sutra mogu udomiti građane iz Ukrajine koji su morali napustiti svoje domove. Spremni smo osigurati isto toliko toplih obroka dnevno, koliko god dugo će trebati. Ukoliko treba, aktivirat ćemo i sportske dvorane, pa čak i odmaralište u Novom Vinodolskom, ali nadamo se da za tim neće biti potrebe. Smještaj je pristojan, a uz njega imamo 20-tak soba spremnih u privatnom smještaju. Pozivamo i vas dragi sugrađani da nam javite ukoliko imate nekorištene stanove ili kuće ili možete primiti neku obitelj ako će za to biti potrebe. Bjelovar će i ovoga puta pokazati svoje veliko srce, poručio je bjelovarski gradonačelnik.

Riječ je o smještaju u bivšem Domu učenika, u kojemu trenutno nastavu pohađaju učenici Glazbene škole Vatroslav Lisinski, te o mjesnom domu u Gudovcu.

Tuševi su također pristojni/ Foto: Dario Hrebak
Tuševi su također pristojni/ Foto: Dario Hrebak

Sanitarni čvor/ Foto: Dario Hrebak
Sanitarni čvor/ Foto: Dario Hrebak

- Sve smo radili u dogovoru s Glazbenom školu. Njihovi učenici neće morati napuštati Dom dođu li Ukrajinci, već su se samo malo preorganizirani. Što se tiče doma u Gudovcu, on je zbilja pristojno uređen i u njemu možemo primiti 60 ljudi. Bude li potrebe za dodatnim smještajem, imamo opciju i lovačkih domova, dodao je Hrebak. 

Kreveti na kat su spremni/ Foto: Dario Hrebak
Kreveti na kat su spremni/ Foto: Dario Hrebak

Podsjetimo, Hrebak je još u subotu najavio da Bjelovar može već sada primiti 100 izbjeglica, a bude li potrebe, kroz napravit će se mjesta za njih oko 300-tinjak, o čemu više možete pročitati OVDJE