Fotografija: Sastanak u ministarstvu/Foto: Dario Hrebak
Galerija
Sastanak u ministarstvu/Foto: Dario Hrebak

Hrebak na sastanku u ministarstvu: "Očekujemo između 20 i 30 milijuna eura"

Bjelovar je među 22 grada kojem će od slijedeće godine biti na raspolaganju natječaji vrijedni 690 mil. eura, a projekte ćemo provoditi u suradnji s Rovišćem, Kapelom, Velikim Trojstvom i Štefanjem, kaže HrebakBjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak jučer je sudjelovao na konferenciji u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU na temu ITU mehanizma.

- Grad Bjelovar je jedan od 22 grada kojem će već od slijedeće godine biti na raspolaganju natječaji vrijedni čak 690 milijuna eura, a projekte ćemo provoditi u suradnji s četiri naše općine: Rovišće, Kapela, Veliko Trojstvo i Štefanje.

Danijel Kovačec, Marko Kutanjac, Dario Hrebak, Slavko Prišćan i Silvestar Štefović snimljeni prije nekoliko mjeseci/ Foto: Deni Marčinković
Danijel Kovačec, Marko Kutanjac, Dario Hrebak, Slavko Prišćan i Silvestar Štefović snimljeni prije nekoliko mjeseci/ Foto: Deni Marčinković

Očekujemo da bi osigurana sredstva za naše urbano područje trebala biti između 20 i 30 milijuna eura koja će se realizirati u slijedećih nekoliko godina, optimističan je Hrebak koji je napomenuo neke od projekata za koje imaju spremnu svu dokumentaciju.

Neki od projekata

- To su Poduzetnički centar u zgradi starog zatvora, Studentski dom, Obnova Sokolane, Digitalno-inovacijski centar, Digitalna transformacija gradske uprave, Izgradnja atletske staze, Izgradnja zgrade za potrebe udruge OSIT i štićenika njihove udruge, Izgradnja smještajnih kapaciteta za Terme Bjelovar, Energetska obnova IV osnovne škole. Po izjavama stručnih ljudi iz nadležnog Ministarstva, ITU program bi trebao krenuti s realizacijom već iduće godine. Nudi nam se mnoštvo projekata nakon čije realizacije će Bjelovar biti značajno uznapredovali grad, zaključio je Hrebak.