Fotografija: Asfaltirana dionica dužine je 4,5 killometara/Foto: Daša Horvat
Galerija
Asfaltirana dionica dužine je 4,5 killometara/Foto: Daša Horvat

Suradnjom Grada Bjelovara, ŽUC-a i Općine Kapela asfaltirana dionica prema Diklenici

Od 4,5 km spomenute ceste, Grad Bjelovar je imao u nadležnosti oko 1,3 km. Radove smo za taj dio platili oko 1,2 milijuna kuna. Nije to mali iznos, no moramo ga pronaći", istaknuo je HrebakBJELOVAR/KAPELA - Asfaltirana je dionica ceste u Gornjim Plavnicama prema Diklenici i Kupinovcu. Cesta je u nadležnosti Grada Bjelovara, Općine Kapela, ali i Županijske uprave za ceste te su svi sudjelovali u njezinoj obnovi.

Povodom toga, novoasfaltiranu dionicu obišli su bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te načelnik Općine Kapela Danijel Kovačec.

Suradnja Bjelovara i općina

- Mora se pronaći zajednički interes kod ovakvih infrastrukturnih projekata iako možda imamo različite stranačke iskaznice. Građani to ne smiju osjetiti. Tu se radi o oko četiri i pol kilometra ceste koja se teško može nazvati cestom. Godinama je to bila šodrana cesta, a povezuje Bjelovar s Kapelom. Kada sam preuzeo Grad rekao sam da se ne smiju takve stvari događati. Morali smo zajedno preuzeti brigu o ovoj cesti pa se zahvaljujem županu, odnosno ŽUC-u, Općini Kapela i načelniku Kovačecu. Od četiri i pol kilometra ceste, Grad Bjelovar je imao u nadležnosti oko 1,3 kilometra. Radove smo za taj dio platili oko 1,2 milijuna kuna. Nije to mali iznos, no morat ćemo taj novac pronaći – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak i istaknuo da moraju ljudima u ruralnim sredinama pomoći kako bi lakše i bolje živjeli i bili povezaniji s Bjelovarom.

Načelnik Kapele Kovačec i gradonačelnik Bjelovara Hrebak/Foto: Daša Horvat
Načelnik Kapele Kovačec i gradonačelnik Bjelovara Hrebak/Foto: Daša Horvat

Hrebak je dodao kako odlično surađuje sa svim načelnicima okolnih općina, a naposljetku, sada ih i  ITU mehanizam povezuje.

Velik broj cesta

- Cilj nam je podizati standard jer mi ovisimo o svim tim stanovnicima iz okolnih općina. Ne možemo se praviti da ti ljudi ne postoje, dapače, oni dolaze u grad, troše, kupuju, zaposleni su u Bjelovaru i mi smatramo da je zato važno dodatno ojačati i tu infrastrukturu koja povezuje općine i grad – zaključio je Hrebak.

Realiziranim projektom itekako je zadovoljan i načelnik općine Kapela, Danijel Kovačec koji je kazao imaju velik broj cesta koje moraju održavati.

Cesta povezuje općinu Kapela i grad Bjelovar/Foto: Daša Horvat
Cesta povezuje općinu Kapela i grad Bjelovar/Foto: Daša Horvat

- Mi smo općina s 26 naselja pa je logično da imamo i najveći broj prometnica. Meni je želja da u ovom mandatu postignemo da svaka kuća ima asfalt. Ostalo nam je još nekih 7, 8 kilometara u Gornjim Sredicama i sada ćemo sve napore i sredstva usmjeriti da to riješimo – kazao je Kovačec i dodao kako ukupno na području općine brinu o stotinjak kilometara nerazvrstanih cesta.

Novi projekt

Inače, plan je načelniku Kovačecu svakako urediti i cestu u Starčevljanima što bi ponovno bila prilika da se projekt odradi zajedno s Gradom Bjelovarom.

- Napominjem, mi smo općina koja graniči s Koprivničko – križevačkom županijom pa i na sjeveru imamo cestu od nekih 800 metara koja graniči s Gradom Koprivnicom i koju bismo trebali urediti, a tu je i još jedna cesta od 2,2 kilometara koja bi omogućila preko Gornjih Mosti brzi dolazak u Koprivnicu, zaključio je Kovačec.