Fotografija: Gradonačelnik Dario Hrebak danas se sastao s predstavnicima nekih bjelovarskih udruga/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Gradonačelnik Dario Hrebak danas se sastao s predstavnicima nekih bjelovarskih udruga/Foto: Grad Bjelovar

Grad Bjelovar svojim udrugama dodijelio više od 750.000 kuna: "Hvala vam na predanom radu"

Isto tako, iz Grada Bjelovara napominju kako uz te potpore, Grad dodjeljuje i one za višegodišnje programe za što je u proračunu u 2022. planirano 1.216.000,00 kuna



Grad Bjelovar donio je odluku o raspodjeli novca za ovogodišnje programe bjelovarskih udruga, kao i za jednokratne financijske potpore za njihove aktivnosti.

Naime, kako doznajemo u bjelovarskoj gradskoj upravi, udruge koje se bave kulturom i obrazovanjem, zatim humanitarne te braniteljske udruge, putem Javnih poziva dobile su novac za ovogodišnje programe koje će predstaviti Bjelovarčanima te za svoje aktivnosti u 2022. godini.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

- Ugovore će dobiti čak 79 udruga, a ukupna vrijednost tih ugovora je 758.650,00 kuna. Tako je 35 udruga, za jednogodišnje projekte, dobilo 370.000,00 kn, dok je za aktivnosti za 46 udruga dodijeljeno 388.650,00 kn. Najniži dobiven iznos bio je 1.000,00 kn, a najviši 60.000,00 kn - poručuju iz Grada Bjelovara i dodaju kako su se predstavnici nekih udruga susreli danas s gradonačelnikom Dariom Hrebakom, koji im je zahvalio na predanom radu i trudu.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Isto tako, iz Grada Bjelovara napominju kako uz te potpore, Grad dodjeljuje i one za višegodišnje programe za što je u proračunu u 2022. planirano 1.216.000,00 kn.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak/Foto: Grad Bjelovar
Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak/Foto: Grad Bjelovar

- Kada sve zbrojimo, sve udruge u gradu, među kojima su i Vatrogasna zajednica, Zajednica udruga u kulturi, Zajednica tehničke kulture, Sportska zajednica, možemo reći da Grad za njihov rad izdvaja oko 10 milijuna kuna na godinu - kažu u Gradu Bjelovaru.