Fotografija: Na Bilogori je sve više kuća za odmor/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Na Bilogori je sve više kuća za odmor/ Foto: Grad Bjelovar

Kuće za odmor novi su hit Bilogore: " Vjerujem da će ih za 4,5 godina biti stotinjak"

Pružit ćemo ruku suradnje svim općinama, jer moramo gledati globalno, odnosno da udružimo snage. Bilogora je prepuna potencijala i lokacija koje oduzimaju dah, smatra HrebakBjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim je suradnicima obišao još dvije kuće za odmor u blizini Bjelovara. Točnije, riječ je o kućama u sklopu Općine Kapela, i to „My life“ u Novoj Diklenici te kuće u vlasništvu Silvije Njegovac u Kapeli.

Bazen ima gotovo svaka kuća/ Foto: Grad Bjelovar
Bazen ima gotovo svaka kuća/ Foto: Grad Bjelovar

Za oba objekta vlasnici su ostvarili bespovratne potpore na Javnom pozivu Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar.

100-tinjak kućica za par godina

- Pružit ćemo ruku suradnje svim općinama, jer moramo gledati globalno, odnosno da udružimo snage. Bilogora je prepuna potencijala i lokacija koje oduzimaju dah. Uložili smo značajna sredstva s Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar i okolnim općinama kojima želimo pomoći svim ljudima koje se odluče na kontinentalni turizam. Konkretno, za kuću "My life" izdvojili smo 30 tisuća kuna, a vjerujem da ćemo u idućih 4,5 godina imati stotinjak ovakvih kuća, poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Vlasnik kuće "My life" Mario Mihaljević kazao je da prilikom kupovine kuće nije imao namjeru baviti se turizmom, već je prvotna ideja bila urediti je za vlastite potrebe.

Obitelj Mihaljević, Ana Kelek, Dario Hrebak i Danijel Kovačec/ Foto: Grad Bjelovar
Obitelj Mihaljević, Ana Kelek, Dario Hrebak i Danijel Kovačec/ Foto: Grad Bjelovar

- Međutim, malo po malo uvidjeli smo da bi dio sredstva koje ulažemo mogli i vratiti, stoga smo krenuli ozbiljnije u projekt. Pratili smo kako su uređene kuće u okolnim županijama, a danas imamo četiri zvjezdice. Nudimo wellness, odnosno saunu s jacuzzijem, a sama kuća je klimatizirana i ima centralno i podno grijanje. Prve goste imale smo još u travnju, a trenutno su ovdje gosti iz Zagreba, ujedno i jedini hrvatski ovogodišnji gosti. U ovom trenutku puni smo do polovice rujna, a uglavnom je riječ o gostima iz Njemačke, Belgije, Nizozemske. Naši gosti ponajviše žele mir i samoća u prirodi. Do sada smo već uložili oko 100 tisuća eura, a kada će nam se to vratiti teško je reći, istaknuo je Mario Mihaljević.

Samo u Kapeli bit će ih 20

U Općini Kapela, prema riječima načelnika Danijela Kovačeca, nalazi se čak šest kuća za odmor.

Unutrašnji wellness/ Foto: Grad Bjelovar
Unutrašnji wellness/ Foto: Grad Bjelovar

- One su trenutno u funkciji, a u fazi gradnje je njih još desetak, stoga očekujemo da će za dvije do tri godine ukupno ih biti dvadesetak. Razgovarajući sa stranim gostima shvatio sam da je ljudima iz grada upravo život na selu i zelenilo koje ga okružuje jako interesantno, poručio je Kovačec. 

Zadovoljstvo nije krila ni direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

- Bilogora se napokon počela promovirati i razvijati kontinentalni turizam. Ljudi su prepoznali naš potencijal i počeli su ulagati. Idućih godina nastavit ćemo raditi na dodatnoj kvaliteti da kuće rade tijekom cijele godine, no za to je potrebno uložiti dodatna sredstva, kazala je Kelek.

Gosti najviše uživaju u miru/Foto: Grad Bjelovar
Gosti najviše uživaju u miru/Foto: Grad Bjelovar

Svoje prve goste uskoro bi trebala primiti i kuća za odmor u vlasništvu Silvije Njegovac u Kapeli.

- Kuća je veličine 85 kvadratnih metara i može primiti šest osoba. Ima podno grijanje, kao i grijanje na kruta goriva, a prostor je klimatiziran. Naš bazen također je grijan, zbog čega nam sezona može početi već u travnju. Ovih dana očekujemo i provedbu kategorizacije te bi početkom srpnja već mogli biti na tržištu. Uložili smo puno truda, volje i ideje te se nadamo da ćemo uspjeti u ovoj turističkoj djelatnosti, zaključila je Silvija Njegovac.

Kuća za odmor u Kapeli/ Foto: Grad Bjelovar
Kuća za odmor u Kapeli/ Foto: Grad Bjelovar

Silvija Njegova, Dario Hrebak, Danijel Kovačec i Ana Kelek/ Foto: Grad Bjelovar
Silvija Njegova, Dario Hrebak, Danijel Kovačec i Ana Kelek/ Foto: Grad Bjelovar