Fotografija: Vaterpolo spektakl u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Vaterpolo spektakl u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković

Na bjelovarskim bazenima vaterpolo zaigrala dva olimpijska pobjednika

Prije 47 godina upravo na ovom mjestu odigrao sam svoju prvu utakmicu. Život piše čudne priče i sada sam opet ovdje, kada se piše povijest ovog grada, kaže dvostruki olimpijski pobjednik Tomislav PaškvalinIzuzmemo li pokoji rukometni BOK turnir ili druge prigode u kojima nastupaju veterani ORK Partizana, uz uvjet da su tada na terenu prisutni Cveba, Rabana ili Mrkva, (Albin i Pavle nažalost više nisu s nama op.a.), Bjelovarčani se baš i ne mogu pohvaliti da u njihovom gradu uživo mogu gledati olimpijske pobjednike.

Međutim, upravo danas svi oni koji su posjetili Gradske bazene Bjelovar imali su priliku na djelu vidjeti čak dva osvajača olimpijskog zlata. Naime, u sklopu vaterpolo spektakla, kako je nazvan ovaj događaj, na bjelovarskim bazenima svoje umijeće prezentirali su dvije istinske legende najtrofejnijeg hrvatskog momčadskog sporta, Tomislav Paškvalin i Dubravko Šimenc. 

Povijesni dan 

Upravno njih dvojica predvodili su ekipe legendi zagrebačke Mladosti i hrvatskih interkontinentalaca, koji su zajedno s veteranima VK Jaruna i bjelovarske Mladosti odigrali prijateljski mini turnir, s ciljem promocije vaterpolo sporta. 

Odličnih poteza nije nedostajalo/ Foto: Deni Marčinković
Odličnih poteza nije nedostajalo/ Foto: Deni Marčinković

- Ovo je povijesni dan, jer se nakon 30 godina u Bjelovaru ponovno odigrava vaterpolo utakmica. To je početak nečeg novog, a ujedno i podsjetnik što je vaterpolo značio našem gradu. Tradicija ovog sporta u Bjelovaru je uistinu duga, a danas se podsjećamo na ta uspješna vremena. Nadalje, to je i uvertira u naš san, što su Terme Bjelovar, koje su vrlo blizu realizacije, pored ostalog naglasio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Zlatni olimpijci došli su s poklonima/Foto: Deni Marčinković
Zlatni olimpijci došli su s poklonima/Foto: Deni Marčinković

Da ga je današnji događaj posebno emotivno dotaknuo, u nekoliko navrata istaknuo je Dubravko Šimenc.

- Bio sam nedavno na BOK turniru i tom prilikom s gradonačelnikom Hrebakom sam se dotaknuo teme razvoja plivačkog i vaterpolo sporta u Bjelovaru. Posebno sam sretan kada u jednom gradiću blizu Zagreba vidim ovako dobre uvjete za rekreaciju i bavljenje vodenim sportovima. Svim srcem želim da se projekt Termi Bjelovar ostvari, a ovim putem molim Vladu, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski olimpijski odbor, kao i sve nacionalne saveze vodenih sportova, da taj projekt zaživi, naglasio je Šimenc te dodao da vjeruje da će se u toplicama uskoro okupati.

Prvu utakmicu odigrao na ovom bazenu

Čistoćom i urednošću Gradskih bazena Bjelovar oduševljen je bio dvostruki olimpijski pobjednik Tomislav Paškvalin. 

- Čestitam ljudima koji održavaju ovo plivalište, jer je doista reprezentativno. Higijena je ovdje fantastična. Prije 47 godina upravo na ovom mjestu odigrao sam svoju prvu utakmicu. Imao sam tada 13 godina i bio sam proglašen najboljim igračem tog turnira. Život piše čudne priče i sada sam opet ovdje, kada se piše povijest u ovom gradu, istaknuo je Paškvalin te dodao da se također nada realizaciji projekta Termi Bjelovar koji bi trebao postati centar vodenih sportova u Hrvatskoj.

Zajednička fotografija/ Foto: Deni Marčinković
Zajednička fotografija/ Foto: Deni Marčinković

Publika je bila zadovoljna/ Foto: Deni Marčinković
Publika je bila zadovoljna/ Foto: Deni Marčinković

U ime Bjelovarskog plivačkog kluba, koji upravlja Gradskim bazenima obratio se predsjednik Marko Mihalinec, zahvalivši se  tom prilikom na lijepim riječima te dodao da se ovo ljeto obaraju rekordi po broju posjetitelja, ali i broju plivača te neplivača.

30-tak djece trenira vaterpolo u Bjelovar

Zadovoljstvo današnjim događanjem nije krio ni Ante Brkljačić, predsjednik PVK Mladost, koji je i organizirao današnje druženje.

- Zahvaljujem se legendama ovog sporta, ujedno i našim prijateljima, kao i Gradu te Bjelovarskom plivačkom klubu koji su nam uvelike pomogli. Naš cilj je revitalizirati vaterpolo u Bjelovaru, da onog dana kada nam dođu Terme budemo spremni i imamo nekoliko uzrasta mladih vaterpolista. Želja nam se uključiti u vaterpolo savez kao natjecatelji, zaključio je Brkljačić dodavši da trenutno vaterpolo trenira 30-tak djece.

Pogled s tribina/ Foto: Deni Marčinković
Pogled s tribina/ Foto: Deni Marčinković

Dudo Šimnec snašao se i u ulozi voditelja/Foto: Deni Marčinković
Dudo Šimnec snašao se i u ulozi voditelja/Foto: Deni Marčinković

Kako i priliči ovakvim događajima, rezultat je uvijek u drugom planu. Recimo samo da su u prvoj utakmici snage odmjerili veterani PVK Mladost i VK Jarun, dok su drugoj utakmici igrali veterani zagrebačke Mladosti i ekipa hrvatskih interkontinentalaca.

Foto: Deni Marčinković
Foto: Deni Marčinković

Foto: Deni Marčinković
Foto: Deni Marčinković

Foto: Deni Marčinković
Foto: Deni Marčinković