Fotografija: Sve je spremno za drugo izdanje FIBA 3x3 Bjelovar/ Foto: Grad Bjelovar/Deni Marčinković
Galerija
Sve je spremno za drugo izdanje FIBA 3x3 Bjelovar/ Foto: Grad Bjelovar/Deni Marčinković

Na turnir FIBA 3x3 Bjelovar stiže više od 60 ekipa. Spektakl kreće već u četvrtak

U petak nakon turnira nastupit će mladi bjelovarski bend Funko Fobia. Tijekom finalnih susreta atmosferu će podignuti plesna skupina iz Zagreba, a vrhunac svega bit će nastup Marina Ivanovića Stoke, kaže Ivan Šiprak



Bjelovarski Borik od četvrtka do nedjelje ugostit će ponajbolje haklere iz cijele Hrvatske, ali i puno šire. Kako se moglo čuti na današnjoj konferenciji za medije, FIBA 3x3 Bjelovar, turnir na jedinstvenoj lokaciji koji je prošle godine oduševio apsolutne sve natjecatelje i gledate, ove godine podignut je za još koju razinu više.

Svi jedva čekaju da turnir krene/ Foto: Grad Bjelovar
Svi jedva čekaju da turnir krene/ Foto: Grad Bjelovar

- Prijavljeno je više od 60 ekipa u svim kategorijama, a momčadi nam dolaze iz Ukrajine, Mađarske, Bosne i Hercegovine te s kvalifikacijama krećemo već u četvrtak, poručio je Ivan Šiprak, predsjednik KK Borik i glavni organizator turnira.

Dodao je i to da će se ove godine natjecati i ženske ekipe U13 i U15 iz Ukrajine.

Koncert Stoke

- Naša želja bila je maknuti ih iz ratnog okruženja i dovesti u Bjelovar. Nadalje, svoj dolazak potvrdila je i U18 reprezentacija Mađarske te U17 i U18 reprezentacija Ukrajine, što znači da će kvaliteta biti na jako visokom nivou, poručio je Šiprak.

Glavni organizator Ivan Šiprak najavio je veliki spektakl/ Foto: Grad Bjelovar
Glavni organizator Ivan Šiprak najavio je veliki spektakl/ Foto: Grad Bjelovar

Ovogodišnji noviteti svakako su i popratni sadržaji tijekom cijelog turnira, kao što su čak dva koncerta.

- U petak nakon turnira nastupit će mladi bjelovarski bend Funko Fobia. Također, tijekom finalnih susreta u subotu atmosferu će podignuti plesna skupina iz Zagreba, koju vodi Larisa Lipova, a vrhunac svega bit će nastup Marina Ivanovića Stoke, najpoznatijeg hrvatskog repera, istaknuo je Ivan Šipak te dodao da će tijekom turnira biti brojnih nagradih igra.

Svi su oduševljeni lokacijom/ Foto: Grad Bjelovar
Svi su oduševljeni lokacijom/ Foto: Grad Bjelovar

Zadovoljstvo ovogodišnjom organizacijom nije krio ni bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Svake godine organizacija je sve bolje

- Zbog originalne lokacije turnir možemo slobodno nazvati woodball, a ne streetball. Prošlogodišnji turnir bio je odličan, a ove godine vjerujem da će biti još bolji. Veseli me što se ova priča svake godine diže i nadam se da ćemo tako nastaviti i u buduće. Košarka se na velika vrata vratila u Bjelovar, a po ovom turniru možemo biti prepoznati u cijeloj Hrvatskoj, pored ostalog poručio je Hrebak. 

Dario Hrebak zadovoljan je organizacijom/ Foto: Grad Bjelovar
Dario Hrebak zadovoljan je organizacijom/ Foto: Grad Bjelovar

Osim seniorskog dijela, turnir bi mogao biti jako kvalitetan i u mlađim kategorijama, jer su pored nabrojanih reprezentacija, prema riječima Dorijana Rogovića, dolazak potvrdile i ekipe iz okruženja, poput onih iz Virovitice, Vrija, Križevaca, Zagreba.

HKS-ov kvalifikacijski turnir

Recimo i to da je na Boriku danas krenuo i kamp za nadarene mlade košarkaše, a jedan od najperspektivnijih bjelovarskih mališana svakako je Ivan Lajić.

- Lani je bilo super, posebice jer smo i mi mlađi mogli igrati. Imam 12 godina, a košarku treniram od svoje pete. Treniram oko šest sati dnevno, najviše doma u dvorištu, a najveća podrška su brat i roditelj, kazao je Ivan.

Ivan Lajić/ Foto: Grad Bjelovar
Ivan Lajić/ Foto: Grad Bjelovar

Za kraj recimo i to da finalnim danom u subotu 10. srpnja ne završava košarkaški spektakl na Boriku. Naime, idućeg dana, u nedjelju, na istom mjestu, samo u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza bit će organiziran turnir na kojem će se okupiti 12 najboljih ekipa Hrvatske u borbi za wild card za svjetski challenger. 

Danas je počeo kamp za mlade talente/Foto: Grad Bjelovar
Danas je počeo kamp za mlade talente/Foto: Grad Bjelovar