Fotografija: Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić s nogometašima Bjelovara/ Foto: Grad Bjelovar
Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić s nogometašima Bjelovara/ Foto: Grad Bjelovar

Grad Bjelovar i TZ Bilogora-Bjelovar zahvalili sudionicima Terezijane: "Tako se voli svoj grad!"

To je naša najveća manifestacija za koju želimo da u kulturnom, ali i zabavnom programu preraste u najveće regionalno događanje, poručili su organizatoriGrad Bjelovar i Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, organizatori ovogodišnje jubilarne 25. Terezijane, zahvalili su svim udrugama, klubovima, kao i institucijama koji sudjeluju u ovogodišnjoj manifestaciji. Njihovu poruku prenosimo u cijelosti: 

- Naša carska manifestacija Terezijana održat će se ove godine od 18. do 20 lipnja. Posebno veseli što su se u organizaciju uključile brojne udruge i kulturna umjetnička društva s područja Grada Bjelovara, ali i naših općina te aktivno sudjeluju u pripremi bjelovarske najveće manifestacije.

Klubovi, udruge, institucije

Svoj doprinos dat će i sportski klubovi pa će tako prva ekipa NK Bjelovara sudjelovati u scenskom prikazu Babotučke vojne u petak, 18. lipnja, u 21:30 ispred Gradske uprave. U Terezijani sudjeluju i naše rukometašice ŽRK Bjelovar i to kao covid redari. Isto tako veliki doprinos organizaciji daju sve gradske institucije, Državni arhiv u Bjelovaru, Biciklistički klub Gema, Moto klub Bjelovar, Udruga starodobnih vozila Bjelovar, Bjelovarsko kazalište, Društvo Naša djeca Bjelovar, KUD Bjelovar, Češka obec, Horkud Golub,  Bjelovarske mažoretkinje, dobrovoljna vatrogasna društva, lovačke udruge, nacionalne manjine, udruge žena, Udruga branitelja liječenih od PTSP-a, Povijesna postrojba Bjelovarski graničari - Husari, tvrtke Kronospan CRO, Prima, Komunalac i brojni drugi sudionici. Prvi puta, što nam je posebno drago, na znanstvenom skupu u sklopu Terezijane, u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, sudjelovat će i Bjelovarsko-križevačka biskupija.

Najveća manifestacija

Terezijana je naša najveća manifestacija za koju želimo da u kulturnom, ali i zabavnom programu preraste u najveće regionalno događanje. Na dobrom smo putu jer samo zajedništvom i vlastitim doprinosom možemo to postići. U samoj organizaciji sudjeluje gotovo 1000 ljudi, a ovogodišnja Terezijana nudi bogat program za sve uzraste od naših najmlađih, do onih nešto starijih. Terezijana je organizirana u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama HZJZ te molimo sve građane da budu odgovorni. Za dodatnu sigurnost pobrinuli su se naši vrijedni izlagači te ugostitelji koji će na velikoj površini od 37.000 m2 raširiti svoje stolove duž cijeloga korza i posluživati hranu i piće.

Hvala svima, tako se voli svoj grad!, stoji u poruci organizatora.