Fotografija: Dario Hrebak, Ana Kelek, Vedran Trupac i Igor Brajdić najavili su nadolazeću 25. Terezijanu/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Dario Hrebak, Ana Kelek, Vedran Trupac i Igor Brajdić najavili su nadolazeću 25. Terezijanu/ Foto: Deni Marčinković

Koncerti Opće opasnosti, Sergeja Ćetkovića i Tragova obilježit će 25. Terezijanu

Manifestaciju će osim zabavnog, obilježiti i bogat kulturni i sportski program, a u suradnji s HZJZ-om bit će postavljen i punkt za cijepljenjeOvogodišnju jubilarnu 25. Terezijanu, koja je na rasporedu idućeg vikenda, između ostalog obilježit će bogat glazbeni program. Iako su organizatori Grad Bjelovar i Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar do zadnjeg strahovali hoće li epidemiološka situacija uopće dopustiti održavanje manifestacije, u relativno kratkom vremenskom periodu složen je repertoar koji uvelike podsjeća na vrijeme prije pandemije.

Poznata imena

- Što se tiče koncerata, u petak će nastupiti Tribute bend Ivo Robić i Opća opasnost. U subotu je na rasporedu Sergej Ćetković, a Terezijanu će u nedjelju zatvoriti bjelovarski glazbenici koji će izvoditi pjesme Željka Sabola i koncert koji će održati grupa Tragovi, istaknula direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

Direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek/ Foto: Deni Marčinković
Direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek/ Foto: Deni Marčinković

Također, dodala je i to da osim glazbenog dijela Bjelovarčani, ali i brojni gosti, idućeg vikenda moći će uživati i u drugim zabavnim sadržajima. Prvi takav događaj bit će već u petak, i to znanstveni kolokvij pod nazivom Bjelovar i carica Marija Terezija-povijesne veze, a istog dana održat će se i izložba haljina carice Sissy. 

Za svakog po nešto

- Drugi dan manifestacije započet će gastronomijom, odnosno Okusima Bilogore, dok će se poslije podne održati tradicionalna carska povorka. Nedjelja je rezervirana za sport, pa će se tako održati 4. Terezijaner, sad već poznati biciklistički maraton. Pored spomenutih događanja treba istaknuti i scenski prikaz Babotočka vojna, a veseli me i veliki odaziv naših udruga i ugostitelja, poručila je Kelek, dodavši daće se u petak nakon godinu dana pauze ponovno održati i Cvjetni korzo.

Iako se cijeli program održava na otvorenom, veliki naglasak stavljen je na pridržavanje mjera, a sama manifestacija organizirana je u suradnji s Gradskim i Nacionalnim stožerom civilne zaštite. Također, po prvi put na Terezijani će sudjelovati i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koji će tom prilikom promovirati cijepljenje.

Epidemiološke mjere

- Tijekom subote pokraj Gradskog muzeja u terminu od 9 do 20 sati bit će postavljen punkt na kojemu će se građani moći cijepiti i odmah dobiti potvrdu. Također, ovom prilikom osim što pozivamo sve građane koji se do sada nisu cijepili, da to i učine, molimo sve sudionike, kao i posjetitelje da se pridržavaju mjera. Budući da se manifestacija održava na otvorenom, maske nisu potrebne, ali je zato potrebno održavati socijalnu distancu, kazao je Vedran Trupac iz Zavoda za javno zdravstvo, dodavši da će se tom prilikom cijepiti Pfizerom.

Vedran Trupac iz Zavoda za javno zdravstvo/ Foto: Deni Marčinković
Vedran Trupac iz Zavoda za javno zdravstvo/ Foto: Deni Marčinković

Cijepljenje će promovirati i sama carica Terezija, a simbolično prvi koji će se u subotu cijepiti bit će novi župan Marko Marušić.

Smanjeni troškovi

Zadovoljstvo što će se nakon prošlogodišnje pauze Terezijana ponovno održava iskazao je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. 

Dario Hrebak i Vedran Trupac/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak i Vedran Trupac/ Foto: Deni Marčinković

- Iako je održavanje jubilarne Terezijane dugo bilo pod upitnikom, uspjeli smo je organizirati upravo onako kako i doliči. Ukupna vrijednost ovogodišnje manifestacije iznosit će 650 tisuća kuna, što je bitno manje nego prijašnjih godina, ali vjerujem da će sadržaj biti jednako kvalitetan, zaključio je Hrebak.