Fotografija: Ovogodišnja Terezijana rezervirana je za bjelovarske glazbenike/Foto: TZ Bilogora Bjelovar
Galerija
Ovogodišnja Terezijana rezervirana je za bjelovarske glazbenike/Foto: TZ Bilogora Bjelovar

Jubilarnu 25. Terezijanu obilježit će nastupi bjelovarskih glazbenika

Očekuje nas jako puno uličnih zabavljača, performera i dobre zabave. Također, moramo pripaziti i na zdravlje, što će promovirati i sama Marija Terezija, kazala je KelekOvogodišnja jubilarna 25. Terezijana ponudit će sve ono najbolje što Bjelovar i Bilogora imaju. U Gradskom muzeju Bjelovar odvijat će se znanstveni kolokvij naziva "Bjelovar i kraljica Marija Terezija: povijesne veze". Isto tako bit će održana izložba, "Raskoš carskih salona - Sisi zaustavljena ljepota jednog vremena" čijim otvorenjem službeno započinje Terezijana.

Za svakog po nešto

- Okusi Bilogore ponudit će delicije naše Bilogore, slane i slatke poslastice spravljene po tradicionalnim recepturama naših baka. Neki kažu kako ljubav prolazi kroz želudac, a mi možemo reći da se slažemo s njima. U večernjim satima prvoga dana održat će se scenski prikaz Babutučka vojna, prikaz mitova i legendi. Što se tiče zabave i glazbenoga dijela pažnju smo posvetili i bjelovarskim glazbenicima pa će tako nastupiti Tribute Željko Sabol (Davor Lovrić, Tvrtko Hopek, Vedran Jagodić, Laura Miletić, Dora Trogrlić i Martina Đurđević), kazala je Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar.

Ulični zabavljači

Dodala je i to da će se s osjetnim lokalpatriotizmom održati i koncert Tribute Ivo Robić, u sklopu kojega će nastupiti Swingers, Gelato sisters, Luce, Zdenka Kovačiček, Matija Cvek...

Ove godine obilježava se jubilarna 25. Terezijana/Foto: Grad Bjelovar
Ove godine obilježava se jubilarna 25. Terezijana/Foto: Grad Bjelovar

- Očekuje nas jako puno uličnih zabavljača, performera i dobre zabave za sve generacije. No, još jednom želim skrenuti pozornost da pripazimo i na zdravlje, a upravo će to biti tema koju će promovirati i sama Marija Terezija na Terezijani, zaključila je Ana Kelek.