Fotografija: Dvorana u Velikoj Pisanici napokon dobila novu opremu/ Foto: BBŽ
Galerija
Dvorana u Velikoj Pisanici napokon dobila novu opremu/ Foto: BBŽ

Dvorana u Velikoj Pisanici dobila novu opremu: "Napokon je sve privedeno kraju"

"Što se dvorane u Hercegovcu tiče, za desetak trebali bi imati izvođača radova. U nju moramo uložiti još milijun i pol eura. To smo podijeli u tri faze, a sve bi trebalo biti gotovo tijekom 2025. godine", kaže MarušićBjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i načelnik Velike Pisanice Fredi Pali obišli su novoopremljenu školsko-sportsku dvoranu u Velikoj Pisanici.

Prilikom posjeta župan Marušić podsjetio je da se u izgradnju ove dvorane krenulo prije više od 10 godina.

Marko Marušić i Fredi Pali/ Foto: BBŽ
Marko Marušić i Fredi Pali/ Foto: BBŽ

- Iz kojeg razloga ona do danas nije završena zbilja ne znam. Možda je u pitanju neznanje ili pak manjak volje. Međutim, ono što znam je da smo obećali riješiti problem ove dvorane, kao i one u Hercegovcu, koja zjapi prazna i koristi se za sve drugo, samo ne za ono što bi trebala, poručio je Marušić.

Prilikom obraćanja medijima župan je izrazio zadovoljstvo što je danas dvorana u Velikoj Pisanici napokon na raspolaganju djeci.

Dvorana u Hercegovcu do 2025. godine

- Preko 140 djece koriste dvoranu i sve što radimo upravo je namijenjeno najmlađim stanovnicima. Nadam se da će dvorana biti u funkciji što više sati. Kao osnivači sretni smo što je napokon sve privedeno kraju. Što se pak dvorane u Hercegovcu tiče, za desetak dana završit će rokovi za žalbu te ćemo, nadam se, odabrati izvođača radova. U tu dvoranu moramo uložiti još milijun i pol eura, što smo podijeli u tri faze, a sve bi trebalo biti gotovo tijekom 2025. godine, naglasio je Marušić.

Preko 140 djece svakodnevno koristi dvoranu/ Foto: BBŽ
Preko 140 djece svakodnevno koristi dvoranu/ Foto: BBŽ
Župan se okušao u košarci/ Foto: BBŽ
Župan se okušao u košarci/ Foto: BBŽ

Dodao je i to da Županija uredno otplaćuje kredite za ove dvorane, koje su naslijedili od bivše županijske vlasti. Iako se dvorana u Velikoj Pisanici koristi već godinu dana, načelnik Pali zahvalan je županu što je napokon stigla i nova oprema.

- Stigli su novi golovi, koševi, ljestve, odnosno sve što je potrebno za tjelesni odgoj. Osim učenika, dvoranu će koristiti svi mještani Velike Pisanice, bilo da je riječ o sportskim ili kulturnim udrugama. Ljudi su zbilja zadovoljni, jer smo dvoranu čekali desetljećima. Taj projekt najveći je cilj moje načelničke karijere, zaključio je Pali.

Načelnik Pali i župan Marušić u novoopremljenoj dvorani/ Foto: BBŽ
Načelnik Pali i župan Marušić u novoopremljenoj dvorani/ Foto: BBŽ

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!