Fotografija: Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Zbog orkanskog vjetra i tuče BBŽ proglasila prirodnu nepogodu, evo za koje gradove i općine

Svi koji su pretrpjeli štetu, imaju rok od osam dana od dana proglašenja da ju prijave općinskim i gradskim Povjerenstvima koja će ih unijeti u Registar štetaŽupan Marko Marušić u utorak 25. srpnja donio je dvije odluke vezane za prirodne nepogode i to Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog tuče na području grada Bjelovara, općina Severin, Šandrovac i Velika Pisanica i Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog olujnog i orkanskog vjetra na području grada Garešnice i općina Ivanska i Veliki Grđevac.

Obje odluke župan je donio na temelju zahtjeva gradonačelnika i načelnika navedenih gradova i općina koji su zahtjev podnijeli na prijedlog gradskih i općinskih povjerenstava za procjenu štete od prirodnih nepogoda.

Svi koji su pretrpjeli štetu, imaju rok od osam dana od dana proglašenja da ju prijave općinskim i gradskim Povjerenstvima koja će ih unijeti u Registar šteta te potom elektronskim putem dostaviti Županijskom povjerenstvu.

Konačnu procjenu šteta Županijsko povjerenstvo dostavlja Državnom povjerenstvu koje utvrđuje prijedlog o visini obeštećenja, a konačnu odluku o tome donosi Vlada RH.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!