Fotografija: Đurđa Adlešič (desno), Danijela Vusić, Miljenko Manjkas, Anita Blažeković i Dario Hrebak na promociji filam o žrtvama u lugu/Foto: Martina Čapo
Galerija
Đurđa Adlešič (desno), Danijela Vusić, Miljenko Manjkas, Anita Blažeković i Dario Hrebak na promociji filam o žrtvama u lugu/Foto: Martina Čapo

Đurđa Adlešić postaje nova predsjednica Kulturnog vijeća bjelovarskog Gradskog vijeća

Svojim je radom i zalaganjem doprinijela prepoznatljivosti Bjelovara na nacionalnoj razini, pa otud, tumači Hrebak i prijedlog da Adlešič postane predsjednica Kulturnog vijeća koje je savjetodavno tijelo Gradskog vijećaBJELOVAR – Ovog utorka, točnije 24. svibnja održat će se 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara. Na dnevnom redu vijećnici će raspravljati i odlučivati o 15. točaka, a među njima su i razrješenje dosadašnje ravnateljice Centra za kulturu i informiranje, Zvjezdane Galkowski, ali i imenovanje novih članova Kulturnog vijeća.

Upitali smo gradonačelnika Darija Hrebaka otkud promjene unutar Kulturnog vijeća te kakvo je to točno tijelo.

Đurđa Adlešić, mons. Tomo Vukšić i Igor Brajdić/ Foto: Grad Bjelovar
Đurđa Adlešić, mons. Tomo Vukšić i Igor Brajdić/ Foto: Grad Bjelovar

Naime, vijećnici će idućeg utorka dizati ruku na točki o imenovanju predsjednika i članova Kulturnog vijeća Grada Bjelovara. Za predsjednicu tog tijela predložena je Đurđa Adlešič, a za članove Boris Abramović, Mato Ćurak, Zvjezdana Galkowski, Suzana Turković, Dubravko Kovačević i Tomislav Matić. Sve odreda osobe koje su na razliite načine povezani s kulturnim djelovanjem u Bjelovaru.

Istekao mandat

- Mandat predsjednika i članova Kulturnog vijeća traje četiri godine, a 18. srpnja mandat aktualnom Kulturnom vijeću prestaje. Riječ je o kontrolnom i savjetodavnom tijelu Gradskog vijeća, kazao je Hrebak i odao kako je dosad predsjednik tog vijeća bio Vedran Milić, dok je Đurđa Adlešić bila članica.

Dodajmo, Đurđa Adlešič, kao osoba u kulturnom miljeu, poznata je javnosti još od vremena obnašanja dužnosti gradonačelnice. I to, između ostalog, kroz BOK, DOKU-art i Gala koncerta.

Zvjezdana Galkowski, ravnateljica CUK-a/Foto: Martina Čapo
Zvjezdana Galkowski, ravnateljica CUK-a/Foto: Martina Čapo

U gradu smatraju kako je svojim radom i zalaganjem doprinijela prepoznatljivosti Bjelovara na nacionalnoj razini, pa otud, tumači Hrebak i prijedlog da postane predsjednica Kulturnog vijeća.

Još promjena

Promjenama na nekim čelnim funkcijama tu nije kraj. 

Nakon tri i pol godine mandata, Galkowski odlazi na drugu funkciju, odnosno odlazi s čelne funkcije Centra za kulturu i informiranje i postaje ravnateljica Kulturnog centra Mato Lovrak u Velikom Grđevcu.

Tko će doći na njezino mjesto, pojasnio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Bjelovarsko Gradsko vijeće/ Foto: Deni Marčinković
Bjelovarsko Gradsko vijeće/ Foto: Deni Marčinković

- Kroz dva do tri mjeseca raspisat ćemo javni natječaj i vidjeti tko će se sve javiti. No, sada je prvi korak imenovati vršiteljicu dužnosti ravnateljice. Na prijedlog same Upravnog vijeća Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar imenovat ćemo Ivanu Hrpalo, koja je dosad u CUK-u bila zamjenica Zvjezdani Galkowski koja ju je i sama nahvalila. Koliko smo čuli, riječ je o sposobnoj osobi. Što će kasnije biti, odlučit će javni natječaj, zaključio je gradonačelnik.