Fotografija: Dom za starije osobe Bjelovar još uvijek nema čelnika/ Foto: Deni Marčinković
Dom za starije osobe Bjelovar još uvijek nema čelnika/ Foto: Deni Marčinković

Dom za starije osobe Bjelovar i dalje bez čelnika: "Nitko nije dobio dovoljno glasova"

Nakon što dobijemo pismenu potvrdu osnivača imenovat ćemo novog v.d. ravnatelja i raspisati natječaj za novog ravnatelja, kaže Petar TomićDom za starije osobe Bjelovar i dalje je bez ravnatelja, priopćenjem je izvijestio predsjednik upravnog vijeća ove ustanove Petar Tomić, koje prenosimo u cijelosti:

"U interesu javnosti ovim putem obavještavam da se u ponedjeljak sastalo upravno vijeće Doma za starije osobe Bjelovar, vezano za odabir novog ravnatelja, te odlučivalo između tri pristigle zamolbe. Ovim putem također napominjem da se prilikom odabira gđe Marije Šole sad već bivše v.d. ravnateljice Doma obavijestilo i konzultiralo s osnivačem Doma Bjelovarsko-bilogorskom županijom.  

Novi natječaj

Na natječaju nitko od prijavljenih kandidata nije dobio dovoljan broj glasova članova upravnog vijeća te smo se nakon sjednice službeno obratili osnivaču vezano za pravnu provjeru novo predloženog kandidata za v.d. ravnatelja, dok se ne provede novi natječaj. Nakon što dobijemo pismenu potvrdu vezano uz proceduru imenovat ćemo novog v.d. ravnatelja i raspisati natječaj za novog ravnatelja. Osobno radim u privatnom sektoru i još jednom ću napomenuti da korisnici doma moraju biti na prvom mjestu i da odluka koju donesemo treba biti u korist ljudi ali i prema zakonu", stoji u dopisu kojeg potpisuje Petar Tomić.

Recimo i to da je bivša v.d. ravnateljica Marija Šola, koja je u razgovoru za MojPortal.hr potvrdila da će se kandidirati za mjesto novog ravnatelja o čemu više pročitajte OVDJE, u međuvremenu povukla svoju prijavu, a ujedno je i na vlastiti zahtjev podnijela ostavku na mjesto vršiteljice dužnosti.

Iako je u ranije spomenutom razgovoru tvrdila da ima, na kraju se ispostavilo da Šola nema tražene uvjete, a kako neslužbeno doznajemo, nova predložena kandidatkinja za v.d. ravnateljicu je zaposlenica doma Andrijana Poljan.