Fotografija: Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar/Foto: BBŽ
Galerija
Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar/Foto: BBŽ

Marušić razgovarao sa Serdarom o prijenosu vlasništva nekretnina Doma za starije osobe Bjelovar

Dosad je BBŽ u suradnji s Domom ulagala u obnovu i uređenje objekata Doma za starije osobe, a prijenosom vlasništva otvorile bi se dodatne mogućnosti za daljnje podizanje kvalitete objekta za smještaj starijih osoba.
Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić u srijedu je održao radni sastanak s ravnateljem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivanom Serdarom i suradnicima na kojemu se razgovaralo o međusobnoj suradnji Bjelovarsko-bilogorske županije i HZMO-a.

Naime, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vlasnik je nekretnina Doma za starije osobe Bjelovar, a od njegova osnutka osnivač mu je Bjelovarsko-bilogorska županija i objekti Doma koriste se bez naknade. Tako se na sastanku razgovaralo o prijenosu vlasništva nekretnina Doma za starije osobe Bjelovar.

Nove mogućnosti

Inače, do sada je Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Domom ulagala u obnovu i uređenje objekata Doma za starije osobe Bjelovar, a prijenosom vlasništva otvorile bi se dodatne mogućnosti za daljnje podizanje kvalitete objekta za smještaj starijih osoba te razvoj mreže domova za starije i nemoćne osobe. Dosadašnjim ulaganjem u nekretnine Doma nisu se samo stvarali bolji uvjeti za korisnike, već se i spriječilo propadanje javne imovine, ali i povećavala njihova vrijednost.

<p>Na sastanku se razgovaralo o prijenosu vlasništva nekretnina Doma za starije osobe Bjelovar/Foto: BBŽ</p>

Na sastanku se razgovaralo o prijenosu vlasništva nekretnina Doma za starije osobe Bjelovar/Foto: BBŽ

Stoga će Bjelovarsko-bilogorska županija krenuti u postupak vezan uz prijenos vlasništva, odnosno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa objekata Doma za starije osobe Bjelovar na način da se pravo vlasništva bez naknade ustupi ili Domu za starije osobe Bjelovar ili Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kao osnivaču.

<p>Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić održao radni sastanak s ravnateljem HZMO-a Ivanom Serdarom i suradnicima/Foto: BBŽ</p>

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić održao radni sastanak s ravnateljem HZMO-a Ivanom Serdarom i suradnicima/Foto: BBŽ