Fotografija: DHSS je poslao priopćenje u kojem su navedeni zahtjevi za iduću proračunsku godinu/ Foto: DHSS BBŽ
Galerija
DHSS je poslao priopćenje u kojem su navedeni zahtjevi za iduću proračunsku godinu/ Foto: DHSS BBŽ

DHSS BBŽ: "Želimo drugačiju politiku od dosadašnje. Ovo su naši zahtjevi za iduću godinu"

Temeljem kvalitete provedbi ovih tema u 2023. godini gradit ćemo kvalitetu koalicijskih odnosa, poručuju iz žuapnijskog DHSS-aŽupanijski odbor Demokratskog HSS-a BBŽ, koji s HDZ-om i HSLS-om čini većinu u Županijskoj skupštini, ovih je dana donio odluke koje se tiču planiranja proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije za iduću godinu.

Između ostalog, želja DHSS-a je da se u idućoj godini dodatno poveća ulaganje u stočarsku proizvodnju, povise naknade za novorođenčad, ali i uvedu božićnice za umirovljenike, a imaju i drugih zahtjeva. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vodstvo županijskog DHSS-a/ Foto: DHSS BBŽ
Vodstvo županijskog DHSS-a/ Foto: DHSS BBŽ

- Na 4. sastanku odbora županijskog Demokratskog HSS-a predstavnici iz tri grada i šest općina BBŽ-a (Bjelovar, Daruvar, Čazma, Štefanje, Šandrovac, Sirač, Hercegovac, Veliko Trojstvo i Kapela) potvrdili su stav da želimo drugačiju politiku od dosadašnje.

Vidjeli smo iz prethodne vlasti da igranjem s foteljama mora biti prošlost.

Damir Bajs je „ufoteljašio „ kadar iz Mosta i danas ih nema na političkoj sceni naše županije, a SDP je skoro nestao s istim „rabotama“. Naša želja je poboljšati način razmišljanja i tražiti boljitak za sve nas, a ne samo za foteljaše.

Zahtjevi DHSS-a

Za sljedeći županijski proračun u 2023. godini zahtijevamo:

1) Zadržati financijsku stabilnost županije u odnosu na naslijeđenu dubiozu od 1 milijarde kuna (1000 milijuna)

2) Zadržati tendenciju završavanja svih projekata, stavljanje ih u svrhu kao dvoranu u Velikoj Pisanici. Npr. bolnicu Bjelovar, dvoranu u Hercegovcu, muzičku školu Bjelovar i školu u Rovišću treba završavati.

3) Ne otvarati nove projekte ako za to nisu osigurana sredstva i razmotrili održivost kao npr.novi Sud u Bjelovaru, veliku hladnjaču u županiji ili dvoranu gimnazije u Bjelovaru.

4) Povećali smo stavku ulaganja u stočarsku proizvodnju sa 100 na 250 tisuća kn., ove godine zahtijevamo na min.400 tis.kn. i pokrenuti prve solarne elektrane na stočarskim objektima.

5) Povećati stavku za sufinanciranje gospodarstva.

6) Povećati naknade za novorođenčad, jer za nešto ozbiljnije u tom smjeru trenutno proračun je neodrživ.

7) Popisati i ukloniti sva divlja deponija, te proglasiti BBŽ zelenom županijom.

8) Pomagati u projektima gradove i općine, naročito po pitanju stanja županijskih cesta, vodoopskrbe, odvodnje i sl.

9) Predvidjeti Božićnicu umirovljenicima s mirovinom do 2000 kn/mj za 100 kn. Gradovi i općine ako izdvajaju 200 kn ukupno bi to iznosilo 300 kn.

10) Legalizirati ceste i vodne kanale kako bi imali preciznije podatke i o količini obradive i neobradive poljoprivredne zemlje.

Temeljem kvalitete provedbi ovih tema u 2023. godini gradit ćemo kvalitetu koalicijskih odnosa.

Županijski odbor/ Foto: DHSS BBŽ
Županijski odbor/ Foto: DHSS BBŽ

Mi imamo drugo mišljenje na budući proračun u 2023.godini. Bitno se razlikuje od razmišljanja bivše vlasti Damira, a nadamo se da će biti prihvaćena većina stavki u županijskom proračunu za 2023.godinu.

Drugo mišljenje nekad potražiš i kod drugog doktora, kako bi znao kako dalje u život, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik DHS-a BBŽ Ivan Beljan.