Fotografija: Pozivnice stižu na kućnu adresu/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Pozivnice stižu na kućnu adresu/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Daruvarska knjižnica ponovno daruje bebe: "Stiže im prva slikovnica i besplatno članstvo"

"Svaka priča započinje prvom stranicom pa neka ova započne čitanjem djeci naglas od najranije dobi", kažu iz knjižnicePučka knjižnica i čitaonica Daruvar i ove godine nagrađuje najmlađe Daruvarčane. Kako kažu, ovih dana na kućne adrese stići će pozivnice najmlađim sugrađanima za koje su pripremili besplatno jednogodišnje članstvo i prvu slikovnicu.

Projekt traje od 2008. godine/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Projekt traje od 2008. godine/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

- Kriterij je bio da su djeca rođena u periodu od prosinca 2022. godine do prosinca ove kalendarske godine. Naime, još od 2008. godine svake godine darivamo bebe prvom slikovnicom i besplatnim jednogodišnjim članstvom u našoj knjižnici. Mnoštvo roditelja prepoznaje ovaj sjajan projekt koji se danas razvio do nacionalne razine (ideju smo vidjeli još 2008. godine u bespućima interneta) i Ministarstvo kulture i medija ga danas provodi pod nazivom Rođeni za čitanje, pojasnili su iz daruvarske knjižnice.

Članovi od prvog dana

Dodaju i to da takav rasplet situacije posebno veseli, jer i danas imaju članove knjižnice koji su to postali davno dobivši svoju prvu slikovnicu i besplatno članstvo.

- Svaka priča započinje prvom stranicom pa neka ova započne čitanjem djeci naglas od najranije dobi jer ćemo tako pomoći da djeca postanu samosvjesni ljudi razvijene emocionalne i socijalne inteligencije. Kažu stručnjaci da je dovoljno svega 15 minuta dnevno provesti u zajedničkom čitanju, pa probajmo, zaključili su iz Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!