Fotografija: Bjelovarska Gradska tržnica ima obnovljeni sanitarni čvor prilagođen osobama s invaliditetom/Foto: Martina Čapo
Galerija
Bjelovarska Gradska tržnica ima obnovljeni sanitarni čvor prilagođen osobama s invaliditetom/Foto: Martina Čapo

Bjelovarska tržnica ima nove sanitarne čvorove s osiguranim pristupom za invalide

"Ovih dana trebali bi izabrati najpovoljnijeg ponuđača nakon čega kreće projektiranje nove tržnice", kazao nam je Josip Heged i odao kako će uskoro Bjelovarčani dobiti nove kante za papir i plastiku.
BJELOVAR – Iako je ljeto, na mnogim dionicama u Bjelovaru radi se punom parom. Jedan od većih i za prodavače na gradskoj tržnici svakako značajnijih projekata je i uređenje sanitarnih čvorova na prostoru „trbuha grada“. Više o samom postupku rekonstrukcije odao nam je Josip Heged iz bjelovarskog Komunalca.

Nove sanitarije i pločice

-Uređenje je dio naših planova jer smo u godišnjem planu isplanirali rekonstrukciju postojećeg sanitarnog čvora na način da jedan dio otvorimo i prilagodimo za osobe s invaliditetom. Investicija je ukupno teška oko 250 tisuća kuna, a radovi obuhvaćaju kompletnu obnovu – zamjenu instalacija, onih električnih, vodovodnih i odvodnje, nove su sanitarije i pločice, odao nam je Heged i naglasio kako su radovi na samom kraju te se ovih dana očekuje primopredaja. Jedan dio već je pušten u funkciju kako bi se njime prodavači i korisnici tržnice mogli koristiti.

<p>Bjelovarska gradska tržnica je među pet najljepših u Hrvatskoj/Foto: Martina Čapo</p>

Bjelovarska gradska tržnica je među pet najljepših u Hrvatskoj/Foto: Martina Čapo

Inače, iako se redovno ulagalo u sanitarne čvorove i po potrebi renoviralo, ovakva kompletna rekonstrukcija došla je nakon dugog niza godina. Uvertira je to za ono što tek slijedi. Naime, kako smo već ranije ekskluzivno pisali, u pripremi je izgradnja novog dijela Gradske tržnice koja obuhvaća podzemnu garažu, te kompletno novi nadzemni dio. O svemu detaljno možete pročitati OVDJE, kao i prisjetiti se kako bi nova tržnica mogla izgledati. 

Projektiranje tržnice

Heged nam je potvrdio kako sve ide prema planu.

<p>Na fotografiji je prostor iza mliječne tržnice koji će modernizacijom poprimiti znatno drugačiji izgled/Foto: Martina Čapo</p>

Na fotografiji je prostor iza mliječne tržnice koji će modernizacijom poprimiti znatno drugačiji izgled/Foto: Martina Čapo

-U postupku smo provođenja natječaja za projektiranje nove tržnice. Ovih dana trebali bi izabrati najpovoljnijeg ponuđača nakon čega kreće projektiranje – zaključio je Heged.

<p>Potpuno novi objekt tržnice u 3D prikazu ispod kojeg će biti dvije razine podzemne garaže/Foto: Martina Čapo</p>

Potpuno novi objekt tržnice u 3D prikazu ispod kojeg će biti dvije razine podzemne garaže/Foto: Martina Čapo

Inače, u bjelovarskom Komunalcu ovih dana kreće i podjela kanti za odvojeno prikupljanje otpada, konkretno plastike i papira, a nove će kante zamijeniti žute i plave vreće kojima su se Bjelovarčani dosad služili. Više o toj temu donosimo u narednim danima kada će biti poznati svi detalji.