Fotografija: Budući Studentski dom nalazit će se u zgradu bivšeg Učeničkog doma/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Budući Studentski dom nalazit će se u zgradu bivšeg Učeničkog doma/ Foto: Deni Marčinković

Bjelovar će dobiti studentski dom s menzom: "Moći će primiti 70-ak studenata"

Župan mi je potvrdio da Glazbena škola na proljeće ide van, odnosno da se sele u novu zgradu. Mislim da smo bili vrlo korektni jer smo im zadnje dvije godine ustupili naš prostor, kaže HrebakBjelovar bi uskoro trebao dobiti studentski dom u sklopu kojeg će se nalaziti i studentska menza, potvrdio nam je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Budući dom nalazit će se u zgradi bivšeg učeničkog doma u Ulici Vladimira Nazora, a taj projekt trebao bi biti izveden u sklopu ITU mehanizma, zahvaljujući kojem Bjelovar i okolne općine na raspolaganju imaju 22 milijuna eura.

Recimo i to da bi, prema Hrebakovim riječima, budući dom trebao imati smještajni kapacitet za 70-ak studenata.

Glazbena na proljeće seli 

Nadalje, u zgradi bivšeg učeničkog doma trenutno borave učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, međutim na proljeće bi oni trebali iseliti.

- Župan mi je potvrdio da na proljeće idu van, odnosno da se sele u novu zgradu. Mislim da smo bili vrlo korektni jer smo Glazbenoj školi zadnje dvije godine ustupili naš prostor, ali naprosto moramo krenuti raditi, zaključio je Hrebak.

Bivši Učenički dom posljednje dvije godine koriste učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković
Bivši Učenički dom posljednje dvije godine koriste učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković

Recimo i to da će detalji budućeg doma, točnije vrijednost obnove stare zgrade, rokovi dovršetka i slično, biti poznati početkom idućeg tjedna, kada je najavljena konferencija za medije upravo na tu temu. 

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!