Fotografija: Bjelovarska IT&tech konferencija održava se u Domu kulture/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Bjelovarska IT&tech konferencija održava se u Domu kulture/ Foto: Deni Marčinković

Bjelovarski "B:IT.con" okupio 350 sudionika: "Njihov zadatak je sačuvati nas od pada mreže"

Očekuju nas interesantna vremena, odnosno turbulentan period. Slijede velike promjene u društvu, u zajednici, u tehnologijama kroz takozvane "ključanice kaosa", kaže Korado KorlevićNakon pune tri godine ponovno se održava "B:IT.con" - bjelovarska IT&tech konferencija. Kako se moglo čuti prilikom otvorenja, za ovogodišnju konferenciju prijavljeno je 350 sudionika, što je ujedno bio i maksimalan mogući broj.

350 sudionika okupilo se na konferenciji/ Foto: Deni Marčinković
350 sudionika okupilo se na konferenciji/ Foto: Deni Marčinković

- Ova konferencija svakim izdanjem postaje sve veća, što dokazuje da se Bjelovar posljednjih godina razvija u IT smislu. To su plače koje su velike za naš grad, budući da iznose dvije, tri pa i više tisuća eura. Tom dijelu gospodarstva do prije četiri, pet godina nismo posvećivali veliku pažnju, međutim to se ipak promijenilo. U tu priču, osim Grada, uključeno je Veleučilište u Bjelovaru i Tehnološki park Bjelovar. Rezultat toga je takav da danas u Bjelovaru imamo nekoliko međunarodnih IT tvrtki, kao i onih iz Zagreba, koje su zaposlile Bjelovarčane. Otprilike brojimo oko 500 radnih mjesta u ovom sektoru, istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, koji je i otvorio konferenciju.

Dario Hrebak otvorio je konferenciju/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak otvorio je konferenciju/ Foto: Deni Marčinković

Na današnjem izdanju B:IT.con-a sudionicima će se predstaviti osam predavača koji dolaze iz eminentnih tvrtki i ustanova kao što su Google, Schneider Electric, FER, Nuklearka Krško, Oracle, Infinum, Serengeti, Erste i Altus.

Neizvjesna budućnost

- Konferenciju je otvorio jedan od glavnih popularizatora znanosti te jedan od vodećih hrvatskih astronoma i pokretač zvjezdarnice Višnjan Korado Korlević, a i ostalih sedam predavanja tiču se IT-a i tehnologije. Najveći broj sudionika je iz Bjelovarsko-bilogorske županije, međutim ima i onih iz Zagreba i okolice, poručio je Zoran Vrhovski, prodekan bjelovarskog Veleučilišta. 

Zoran Vrhovski/ Foto: Deni Marčinković
Zoran Vrhovski/ Foto: Deni Marčinković

Upravo spomenuti prvi čovjek zvjezdarnice Višnjan govorio je o tome što možemo očekivati u sljedećih 50 godina.

- Ima nekoliko mogućih budućnosti u tom periodu, a naša je mudrost odabrati najbolju. Očekuju nas interesantna vremena, odnosno turbulentan period. Slijede velike promjene u društvu, u zajednici, u tehnologijama kroz takozvane "ključanice kaosa". Upravo ljudi koju su prisutni na današnjoj konferenciji imaju zadatak sačuvati nas od pada mreže i čeka ih jako puno posla, zaključio je Korlević.

Korado Korlević/ Foto: Deni Marčinković
Korado Korlević/ Foto: Deni Marčinković

Za kraj recimo i to da je organizator današnjeg događanja Veleučilište u Bjelovaru, a suorganizatori su Grad Bjelovar, tech43 i Tehnološki park Bjelovar d.o.o.. Glavni pokrovitelj konferencije je Grad Bjelovar, a zlatni sponzor je IT tvrtka FactoryX.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!

Dom kulture bio je lijepo ispunjen/ Foto: Deni Marčinković
Dom kulture bio je lijepo ispunjen/ Foto: Deni Marčinković