Fotografija: Područje Siska i Petrinje pogodio je novi potres jačine 3,6 po Richteru/Foto: EMSC
Područje Siska i Petrinje pogodio je novi potres jačine 3,6 po Richteru/Foto: EMSC

"Baš smo sanirali dimnjak, kad se cijela Petrinja ponovno zatresla"

Potres je zabilježen na dubini od dva kilometra, a epicentar je pet kilometra zapadno od Siska i 48 kilometara jugoistočno od Zagreba. Razgovarali smo s Petrinjcem Nenom Šustićem koji je u trenutku potresa s bratom bio na krovu kuće...Novi potres od 3.6 po Richteru pogodio je Hrvatsku. 

EMSC je prvotno javio kako je potres bio jačine 4.0, ali je taj broj naknadno smanjen na 3.6 stupnjeva po Richteru

Potres je zabilježen na dubini od dva kilometra, a epicentar je pet kilometra zapadno od Siska i 48 kilometara jugoistočno od Zagreba. 

Odmah nakon novog udara čuli smo se s Nenom Šustićem, Petrinjcem kojem je kuća potpuno uništena. Baš je s bratom bio na krovu i sanirao dimnjak kada se dogodio novi udar. 

- Gadno je bilo, na krovu smo brat i ja sanirali dimnjak kada je opet počelo tresti. Spustili smo se nekako i poskakali dolje da sačuvamo živu glavu, sada se kuća još  više razdrmala - ispričao nam je Neno Šustić koji i od onog prvog najjačeg udara još osjeća posljedice jer mu se, rekao nam je dan ranije, još uvijek čini da mu se tlo ljulja pod nogama iako se tlo uopće ne trese.

Građani su javili da su čuli tutnjavu i osjetili lagano podrhtavanje, a potres se osjetio i na zagrebačkom području. 

Tlo na području Banovine, na žalost, i dalje podrhtava nakon razornog potresa magnitude 6,2 koji je u utorak, 29. prosinca, pogodio Petrinju i okolno područje.

Nakon tog potresa uslijedio je niz naknadnih, a do 31. prosinca bilo ih je 265 čija je magnituda veća od 1,0.