Fotografija: Gradonačelnica Supetra na Braču ponudila je obitelji gradnju nove kuće koju će napraviti brački građevinari/Foto: Privatni album, Facebook
Galerija
Gradonačelnica Supetra na Braču ponudila je obitelji gradnju nove kuće koju će napraviti brački građevinari/Foto: Privatni album, Facebook

Bračani se javili: "Prvoj bebi rođenoj u 2021. u Sisku, besplatno ćemo sagraditi kuću u Petrinji!"

"Nazvala je gradonačelnica Supetra. Gospođa je rekla da je obaviještena da je rođena novogodišnja beba koja nema kamo jer nam je kuća srušena u potresu i rekla da će doći s projektantima i sagraditi nam kuću", kaže presretni otac djetetaPrva beba rođena 2021. godine u rodilištu u Sisku, maleni Daris Safić, odlično je, kao i njegova majka koja je do poroda spavala u automobilu jer je njihova kuća u Petrinji srušena u katastrofalnom potresu, piše Jutarnji list.

- Dobro su oboje, ali je problem što sada moram ići tamo gdje se dijele kamp kućice i vidjeti mogu li dobiti kakav smještaj. Moram nekome ispričati kakva je situacija i zamoliti da mi dovezu kamp kućicu. U bolnici su rekli da će pokušati ostaviti suprugu i dijete još jednu noć, ali ne mogu garantirati. Moguće je da će je morati otpustiti večeras, a ne znam kamo ćemo - kazao nam je otac prve ovogodišnje bebe Ferid Safić koji uz novorođenče, jedno starije dijete i suprugu brine još i o staroj i bolesnoj majci.

Poziv gradonačelnice

Osim djeteta na novogodišnje jutro obradovala ga je gradonačelnica Supetra, Ivana Marković.

- Nazvala je gradonačelnica Supetra. Gospođa je rekla da je obaviještena da je rođena novogodišnja beba koja nema kamo jer nam je kuća srušena u potresu i rekla da će doći s projektantima i sagraditi nam kuću - kaže Safić koji je zahvalan gradonačelnici.

- Prihvatili smo odmah njenu ponudu. Puno joj hvala - govori otac malog Darisa i stalno napominje kako je najvažnije da su svi živi i zdravi. Saznanje da će mu biti riješeno stambeno pitanje veliko je olakšanje u ovoj teškoj situaciji u kojoj, kako kaže, svi jedni drugima pomažu koliko mogu.

- Još prije dva dana sam odlučila kako bi najbolje bilo da grad Supetar nekome obnovi kuću. A kada sam vidjela da je novorođenče ostalo bez doma, da je do poroda majka spavala u automobilu, odlučila sam im se javiti - kazala je gradonačelnica Supetra Ivana Marković dodajuć da joj se javlja jako puno sumještana koji žele pomoći.

Javljaju se majstori

- Kontaktirala sam projektante i geodete koji će besplatno pregledati kuću obitelji iz Petrinja i napraviti im projekte. Javili su mi se i zanatlije iz Supetra, keramičari i drugi i majstori koji žele sudjelovati - u dahu je izgovorila gradonačelnica Marković dodajući kako će otvoriti posebni račun Grada Supetra gdje će se moći uplatiti donacije za obnovu kuće obitelji iz Petrinje.

Ivana Marković, gradonačelnica Supetra/Foto: Facebook
Ivana Marković, gradonačelnica Supetra/Foto: Facebook

- Mislim da je ovo najbolji model za pružanje pomoći. Ljudi konktretno vide kamo su uložili sredstva i kako su pomogli - kazala je dalje dodajući da je kontaktirala i supetarske vatrogasce s kojima će, čim budu mogli, otići u Petrinju.

- Što se mene tiče, možemo odmah sutra krenuti - kazala je Marković, piše Jutarnji list.