Fotografija: Prosvjednici su trčali za liječnicom/Foto: Facebook Screenshot
Prosvjednici su trčali za liječnicom/Foto: Facebook Screenshot

VIDEO Antivakseri u Bjelovaru naganjali liječnicu: ‘Sotono, neka ti cijela Hrvatska vidi facu‘

Iz videa se vidi kako dio prosvjednika vrijeđa liječnicu zaposlenu u lokalnoj podružnici HZJZ-a i kako joj prijete



Hrvatska liječnička komora (HLK) izvijestila je u ponedjeljak da je prošloga tjedna zatražila od Ministarstva unutarnjih poslova informaciju o postupanju spram pojedinaca koji su na prosvjedu u Bjelovaru vrijeđali i prijetili jednoj liječnici, piše Jutarnji.hr

Antivakserski prosvjed

HLK u priopćenju navodi da je ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo u Bjelovaru 9. prosinca održan antivakserski prosvjed na kojem je snimljen i video, objavljen na Facebooku. Iz videa se vidi kako dio prosvjednika vrijeđa liječnicu zaposlenu u lokalnoj podružnici HZJZ-a, te kako joj prijete, unose joj se u lice i pozivaju na nasilje.

"S obzirom na to da ovo nije prvi takav slučaj i da je sličnih verbalnih napada i prijetnji liječnicima bilo i ranije, HLK je zatražio od MUP-a informaciju o tome kako su okvalificirali protuzakonito ponašanje prosvjednika te hoće li po završetku kriminalističkog istraživanja podnijeti kaznenu prijavu", stoji u priopćenju.

Plakati s prijetnjama

HLK također upozorava da su se u više hrvatskih gradova, u blizini zdravstvenih ustanova, pojavili plakati s prijetnjama liječnicima i medicinskim sestrama da će im biti suđeno i da će "odgovarati" zbog cijepljenja protiv covida-19, piše Jutarnji.hr.

"Komora ove plakate smatra nedopustivim, očitim činom pritiska, uznemiravanja i poticanja na nasilje i mržnju prema zdravstvenim radnicima te poziva policiju i državno odvjetništvo da procijene postoji li u njima elemenata kaznenih djela, kako bi se izbjegli daljnja radikalizacija i moguće nasilje spram zdravstvenih radnika", stoji u priopćenju.