Fotografija: Foto: Deni Marčinković
Galerija
Foto: Deni Marčinković

Vandali uništili novu fasadu na 1. OŠ Bjelovar natpisom: "Stop pokusima na našoj djeci!"

Riječ je o kaznenom djelu oštećenja tuđih stvari, po kojemu će se provesti kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja počinitelja, kažu iz bjelovarske policije"Stop pokusima na našoj djeci!" i "Dosta je fašizma!" natpisi su koji su ovih dana osvanuli na zgradama u Bjelovaru. Konkretno, prvonavedena poruka nalazi se na novoj fasadi 1. osnovne škole Bjelovar, obnovljenoj prije otprilike godinu dana putem energetske obnove.

Kriinalističko istraživanje

Druga poruku osvanula je u samom centru grada, odnosno na zgradi nekadašnjeg Informativnog centra. Oba slučaja prijavljena su policiji, a slijedi i kriminalističko istraživanje, potvrdili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Uništena fasada na 1. O.Š. Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković
Uništena fasada na 1. O.Š. Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković

- Danas u prijepodnevnim satima odgovorne osobe za obje zgrade prijavili su navedene događaje. Riječ je o kaznenom djelu oštećenja tuđih stvari, po kojemu će se provesti kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja počinitelja. Prilikom podnošenja kaznenih prijava znat će se i iznos nastale materijalne štete, poručili su iz bjelovarske policije.

Nadozorne kamere

Također, po završetku kriminalističkog istraživanja bit će utvrđeno i radi li se o povezanim događajima, no sudeći po boji i stilu kojima su poruke napisane, pretpostavlja se da to moglo biti tako. 

Natpis u centru grada/ Foto: Deni Marčinković
Natpis u centru grada/ Foto: Deni Marčinković

Dodajmo i to da se na zgradi 1. osnovne škole Bjelovar nalaze i nadzorne kamere, koji bi policiji svakako trebale olakšati pri pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela. Ovaj u najmanju ruku sramotan čin zgrozio je i ravnateljicu škole Martinu Supančić, koja se o događaju oglasila na svom Facebook profilu.

- Došavši jutros na posao zatekla sam neugodno iznenađenje - natpis na zidu novoobnovljene fasade zgrade matične škole čija je energetska obnova završila pred godinu dana i u koju je bilo uloženo 12,2 milijuna kuna, što europskih, što gradskih sredstava. Žalosno je da je nova fasada uništena ne od strane djece, kojoj bi se to još nekako i dalo oprostiti zbog njihove mladosti i nezrelosti, već sudeći prema natpisu, od strane odraslih ljudi koji bi toj istoj djeci trebali biti uzori. Poštujem pravo na izbor, vlastito mišljenje i pravo na prosvjed, ali ne razumijem agresiju, poriv za uništavanjem i iskaljivanje bijesa i nezadovoljstva na krivim adresama i na potpuno pogrešan način. Sramotno i žalosno, napisala je ravnateljica Supančić.