Fotografija: I ove godine Božićni sajmovi održat će na središnjem gradskom trgu/ Foto: Zoom Garešnica
Galerija
I ove godine Božićni sajmovi održat će na središnjem gradskom trgu/ Foto: Zoom Garešnica

ADVENT U GAREŠNICI Koncerti, radionice i druženje na sam Božić tek su dio bogatog programa

"Svake subote adventsku svijeću upalit će nagrađeni mališani iz Garešnice, a čast da upali prvu pripala je Evelin Evaj, državnoj prvakinji u čitanju naglas", kaže Daniela BelakSve je spremno za još jedno izdanje manifestacija Advent u Garešnici. Prema riječima direktorice TZ Sjeverna Moslavina Daniele Belak, sve će početi u subotu, 2. prosinca, u 10 sati radionicom u Centru za posjetitelje Natura 2000.

- Istog dana održat će se prvi od četiri Božićna sajma. Naime, Sajam će se održavati svake adventske subote od 15 do 19 sati. Inače, u organizaciji cijelog Adventa sudjelovat će sve gradske udruge, koje će se podijeliti po subotama i biti svojevrsni domaćin, odnosno kuhat će čaj, vino i pripremiti slastice. Što se samog sajma tiče, sudjelovat će 12 izlagača i to OPG-ovi i udruge koje izrađuju razne rukotvorine, pojasnila je Belak.

Nagrađeni mališani pale svijeće

Dodaje i to da će se subotama u 17 i 30 sati blagosloviti i paliti adventska svijeća, a ta čast pripala je najmlađih građanima koji su postigli određene rezultate i time promovirali grad.

- Prvu svijeću tako će upaliti Evelin Evaj, državna prvakinja u čitanju naglas. Također, Evelin je i spisateljica čija je kratka priča također nagrađena, kazala je direktorica Daniela Belak.

Sve je spremno za još jedno izdanje manifestacije Advent u Garešnici/ Foto: Zoom Garešnica
Sve je spremno za još jedno izdanje manifestacije Advent u Garešnici/ Foto: Zoom Garešnica

Kako kažu, tijekom cijele manifestacije održavat će se razna događanja, poput promocija knjige te različitih kreativnih radionica za odrasle i djecu.

Brojni koncerti

- Pored toga tu su i koncerti Garešničkih mažoretkinja s gostima, koncerti osnovne i glazbene škole, SKD Prosvjete te udruga iz kulture, a održat će se i večer poezije, istaknula je direktorica TZ Sjeverna Moslavina.

Iako velikog dočeka Nove godine neće biti, o čemu smo već pisali OVDJE, Belak ističe da će održati doček dječje Nove godine te tradicionalno druženje građana na sam Božić.

Tijekom adventa pripremljen je bogat program za najmlađe/ Foto: Zoom Garešnica
Tijekom adventa pripremljen je bogat program za najmlađe/ Foto: Zoom Garešnica

- Svake godina u Pastoralnom centru nakon mise polnoćke organiziramo druženje uz glazbu, kuhano vino, čaj, zaključila je Daniela Belak.

U nastavku pogledajte kompletan program Adventa u Garešnici. 

Program Adventa u Garešnici/ Foto: TZ Sjeverna Moslavina
Program Adventa u Garešnici/ Foto: TZ Sjeverna Moslavina

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!